Nu ser vi till att hylla Hans Alfredson som dragit sig tillbaka för gott

När någon säger Hasse förs tankarna lätt till Hans Alfredson, som tillsammans med Tage Danielsson blev Sveriges största komiker och skådespelare på 1900-talet. Under sin livstid har han hyllats för ett flertal filmer och framträdanden, men till svenska folkets stora sorg lämnar han nu rampljuset för gott, och hustrun berättar varför. 

Inte många har haft en så lång tid i rampljuset som Hans ”Hasse” Alfredson, men allting har ett slut. I en intervju med Expressen berättar hustrun Gunilla Alfredson om att paret dragit sig tillbaka, och att Hasse inte kommer att göra fler stora framträdanden. 

Hans Alfredson har ett flertal filmer, revyer och utmärkelser på sin meritlista, bland annat den prestigefyllda Hedersguldbaggen som han tilldelades under Guldbaggegalan 2013. 

Det var några månader efter galan som idag 85-åriga Hans började att dra sig undan, och nu berättar hustrun Gunilla varför.
– Ja, han är inte så bra. Men han finns fortfarande. Men han kan ju inte uppträda på något sätt, säger hon till Expressen. 
Enligt Gunilla har Hans ingen särskild sjukdom, utan är bara vid dålig hälsa på grund av ålderdom.

Hans Alfredson gjorde sin sista filmroll 2010, då i rollen som mördare i Stieg Larssons ”Luftslottet som sprängdes”. Efter det var Guldbaggegalan 2013 sista gången som Hans gjorde ett stort framträdande, då han enligt hustrun dragit sig tillbaka för gott.

Nu tackar vi Hasse för att han fått svenska folket att le under så många år. Dela gärna för att hylla honom.