Nu skickar vi styrkekramar till Christine Meltzer – efter tuffa cancerbehandlingen

Att få ett cancerbesked är en skräck och sorg som bara den som drabbas verkligen kan förstå, och för anhöriga blir vardagen plötsligt en kamp. Att någon vet vad man går igenom kan betyda mycket, därför väljer programledaren Christine Meltzer att visa upp delar av behandlingen i tv-programmet ”Meltzer & döden”, men tårarna kan hon inte hålla tillbaka. 

Vi känner igen henne från olika humor- och familjeprogram där hon har ett ständigt leende på läpparna, men folkkära programledaren Christine Meltzer har länge burit på en sorg. 2012 drabbades hon av bröstcancer, och i samband med det kom rädslan för döden. 
– När jag blev sjuk så tänkte jag: ”aha, det är nu det sker, nu kommer jag att dö”. Sedan gjorde jag inte det och då kände jag: ”Jag har livet här, tänk inte bara på det, utan gör något av det”. Då kom tankarna om att jag ville prata och göra något om döden, säger Christine Meltzer till Expressen

Foto: Emil Langvad/TT

Efter att ha svarat bra på cellgiftsbehandlingen kände Christine att hon hade fått en andra chans som hon ville ta vara på, då kläcktes idén till nya tv-programmet ”Meltzer & Döden”, där hon träffar personer och diskuterar ämnet. 

Foto: Henrik Montgomery/TT

I programmet bjuder Christine på personliga inslag från hennes svåraste tid, något hin grubblat över efteråt. 
– Jag har vaknat så många gånger på nätterna, och känt ”Det här går inte att visa. Vad är det jag har gjort? Varför blottar jag mitt hjärta så här?”. Jag tycker att det är jobbigt visa upp det privata. Men jag har bestämt mig för att filmerna – när jag rakar huvudet och andra händelser under min behandling – inte handlar om mig. Utan det är ett sätt att visa vad döden kan innebära. Det får vara värt att visa det om folk i slutändan vågar leva lite mer, säger hon till Expressen

Att visa upp något så personligt för att stötta andra är modigt. Nu skickar vi alla styrkekramar till Christine Meltzer. Dela gärna för att visa ditt stöd du också.