Nu sluter nätet upp bakom studenten som hånades av läraren för sin balklänning.

Tiffani Taylor var, precis som vilken annan student, förväntansfull och glad inför studentbalen. I Sverige är det ju lite olika hur pass stort det är, men i USA är det, som ni kanske vet, en höjdpunkt för de flesta tonåringar. Tiffani hade hittat en klänning som hon kände sig väldigt nöjd med. Så hennes känslor inför den stora dagen var enbart positiva. Hon åkte till skolan och kände sig strålande vacker, men bara sekunder senare mötte hon en lärare som kommenterade klänningen på ett sätt som lämnade tonåringen i tårar.      

Ståtlig, vacker och lycklig. Ingenting kunde förstöra Tiffanis bal – förutom en hånfull lärare. När Tiffani kom till Maryville High School fick hon nämligen höra att hon måste klä på sig.

”Vi stora tjejer måste tänka på hur vi klär oss”, sa läraren som sedan tvingade Tiffani att bära en övertäckande jacka resten av kvällen.

Hon tyckte att tonåringens urringning var vulgär för en kvinna i ”hennes storlek”.

studenten1
Youtube

Tiffani chockades. Hon sprang in på toaletten och grät. Men en av hennes närmsta vänner kunde inte bara låta situationen rinna ut i sanden. Vännen tog en bild på tonåringen i hennes klänning för att lägga ut på Facebook. Inlägget spreds snabbt som en löpeld med över 11 000 delningar och 40 000 gilla-markeringar. Stödet var enormt – och lärarens hån drunknade i en strid ström av hyllningar till klänningen som Tiffani valde att bära.

Visst var Tiffani strålande vacker i hennes klänning? Gilla gärna om du håller med och tycker att lärarens hån INTE var okej.