Ny bluff: Falska poliser lurar äldre på stora summor pengar med fräckt knep.

Bluffen där falska läkare påstår sig sälja mediciner för att lura äldre personer på pengar har cirkulerat ett tag. Men nu har samma bedrägeri tagit en ny skepnad. Om bedragarna inte lyckas i första skedet så ringer de upp igen, utger sig för att vara poliser och ber om pengar – och efter flera bedrägeriförsök de senaste dagarna så väljer nu den riktiga polisen att gå ut med en varning.  

På Polisens bedrägerirotel har man tidigare varnat för bluffen med falska läkare, där bedragarna ringer upp äldre personer för att sälja påstådda mediciner som ska vara betydligt mer effektiva.

”De nya preparaten är visserligen dyrare, men väl värda pengarna och så förmås den utsatte att föra över stora belopp till olika konton. Några mediciner existerar naturligtvis inte”, skriver Polisen på sin Facebook-sida.

Men nu har bedragarna kommit på ett nytt, fräckt knep om de inte lyckas med sin bluff i första skedet. Snart ringer de nämligen upp de äldre igen – och utger sig för att vara poliser.

”Efter ett tag ringer en påstådd polis upp och förklarar att man vet att hen utsatts för ett bedrägeriförsök. Polisen är dock bedragaren på spåren, men behöver deras hjälp för att få fast brottslingen. Vad ”polisen” begär är att vederbörande ska sätta in en större summa pengar till bedragaren för att skaffa fram bevis mot denne. Pengarna betalas givetvis tillbaka när den misstänkte gripits”, skriver Polisen på Facebook.

polis2
Bildkälla: Polisen – bedrägeri (Facebook)

Än så länge har det inte inkommit några anmälningar från personer som har gått på bluffen – men däremot har flera bedrägeriförsök gjorts de senaste dagarna i norra Stockholm.

”Varna era äldre anhöriga och bekanta!”, skriver Polisen på Facebook.

Nu tycker jag att vi hjälps åt att sprida den viktiga informationen vidare så ingen blir utsatt för bluffen. Dela gärna vidare på knappen här under.