Ny studie: Par som inte skyltar med sin kärlek på nätet är lyckligare

Vi lever i en tid då väldigt många, väldigt ofta, vill dela med sig av sina mest privata stunder på sociala medier. Ett restaurangbesök, en utlandsresa eller bara en väldigt god frukost – allt ska ut på internet. En del av detta fenomen är paren som inte kan sluta dela med sig av hur lyckliga de är. Nu visar dock en ny studie att det är just dessa par som kanske inte är särskilt lyckliga i sitt förhållande, skriver tidningen Café.

 

Enligt den nya studien, som först publicerades i Business Insider, är det alltså paren som hela tiden vill skylta med hur lyckligt och perfekt deras förhållande är som i själva verket är olyckligare än par som inte är speciellt aktiva på sociala medier.

Resultatet från studien betonar särskilt tre anledningar till varför paren som inte jämt och ständigt måste basunera ut sin lycka är lyckligare: Man får tillräcklig bekräftelse i sin kärleksrelation och är inte beroende av gilla-markeringar från vänner och bekanta, det finns ingenting att bevisa för omvärlden – att vara tillsammans är gott nog. Sist men inte minst är lyckliga par mer närvarande i det verkliga livet och ser varandra istället för att hela tiden sitta på sociala medier med mobiltelefonen.

Dela om du tycker att man ska lägga mer krut på relationen i det verkliga livet än ute på sociala medier.