Nybliven mamma hittar ett ledigt säte – då skriker damen att hon inte får sitta i första klass

Alla mödrar som varit på resande fot med en bebis vet att det tar på krafterna, så att hitta en tågplats att slå sig ner på kan vara en enorm lättnad. Det var dock inte helt enkelt för en nybliven mamma från England. När hon bad en äldre kvinna att lyfta sin väska från sätet så att hon kunde sitta fick hon ett osympatiskt svar som hon aldrig hade räknat med. 

Det var förra veckan som en nybliven mamma från England fick sig en oväntad behandling av en äldre kvinna. Mamman befann sig på ett tåg mot stadsdelen Brighton och hade svårt att hitta en sittplats för henne och bebisen. När hon fick se att en äldre kvinna använde ett säte för sin väska frågade hon om inte hon och sonen kunde få sitta där, men det ville inte den äldre kvinnan. 
– Jag bär på en bebis, det måste du respektera, sa mamman. 
– Och du måste respektera de som är äldre och bättre. Folk har faktiskt betalat för att sitta här, skrek den äldre kvinnan. 

Mamman hade betalat för en vanliig biljett, och trodde att platsen var ”en prioriterad sittplats” som är ämnad för äldre, gravida och funktionshindrade. Hon blev snabbt varse om att platsen tillhörde första klass, och den äldre kvinnan brevid fortsatte att argumentera för sin sak.
– Jag vill inte sitta brevid en skrikande bebis, sa damen med höjd röst. 
– Han skriker inte, han beter sig bättre än du, svarade mamman.

I en smygfilmning som publicerats på Daily Mail kan vi se hur en medresenär längre ner i vagnen erbjuder en sittplats till mamman som ivrigt flyttar sig från den äldre damen.  

Dela gärna om du tycker att nyblivna mammor bör visas empati.