Nyfödda flickan vägde 500 g och skulle inte överleva – då säger pappan fem ord som ändrar allt

Alla som någon gång väntat barn vet hur starka känslorna är innan beräknat ankomstdatum. Förutom längtan finns en stark oro för att något ska gå snett, därför var paniken ett faktum när blivande mamman Kelley Frenchs vatten gick redan i vecka 24. 

Kelley födde en flicka som endast vägde 500 g, vilket gjorde att hennes chanser till överlevnad inte var stora. Pappans fem väl valda ord var dock något som kom att påverka resten av familjens liv.  

När efterlängtade lilla Jupiter kom till världen vägde hon inte mer än ett halvt kilo. Med en sådan låg vikt sa läkarna att man inte kunde räkna med att flickan skulle överleva natten. 

Kelley och hennes man Tom kunde bara hoppas på att få så mycket tid som möjligt med sin nyfödda lilla dotter, åtminstone en natt.

Facebook/Juniper

Det sägs att för tidigt födda bebisar har större chans att överleva om de får mycket kärlek och närhet, så pappa Tom bestämde sig för att göra allt för att få sin lilla att känna det. 

Han tog sin dotter nära och öppnade första Harry Potter-boken. När Tom läste bokens fem första ord kände han att det var något slags tecken, orden löd ” Kapitel ett. Pojken som överlevde”. 

Facebook/Juniper

För de som inte känner till berättelsen om Harry Potter så skulle han egentligen ha dött som liten bebis, men han överlevde på grund av föräldrarnas starka kärlek. 

När Tom läste berättelsen om Harry Potter för Juniper så hände något med henne. Läkarna trodde inte att hon skulle överleva länge nog för att höra slutet på sagan, men det gjorde hon, och idag är hon sex år gammal. 

Facebook/Juniper

Även om det inte var boken i sig som gjorde att Juniper överlevde så kommer föräldrarna alltid att känna något speciellt för berättelsen om Harry Potter. 
Eftersom att Juniper inte skulle överlevt blev hon ett uppmärksammat fall i media, som snart nådde J.K Rowling, författaren av Harry Potter-böckerna. 

Familjen fick senare hela bokserien skickad till sig av författaren själv, tillsammans med en speciell hälsning till Juniper, detta berättar Todays Parent

På Facebooksidan Juniper har familjen delat med sig av bilder och berättelsen om flickans resa. 

Facebook/Juniper

Lilla Juniper är ett bevis på att det otroliga faktiskt kan ske. Nu vill familjen att berättelsen sprids för att ge hopp åt andra. Dela gärna om du också tycker att man ska hålla fast vid hoppet oavsett vad. 

 

 
 

Läs mer om...