Nygift par målade om huset – när grannarna ser färgen haglar dödshoten in

Det kan vara ett för högt staket, ett träd som skymmer kvällssolen eller hög musik om nätterna.

Grannfejder finns överallt – och de har många gånger en förmåga att eskalera till oproportionerliga nivåer.

Men frågan är om inte det här tar priset.

Allt började när det nygifta paret Petr och Keely Kish Dubrova i amerikanska Harris County, Texas, häromåret bestämde sig för att måla om huset.

En ganska harmlös aktion, kan man tycka, inte minst då paret dessutom fick godkännande av sin lokala husägarförening.

Men snart tog allt en dramatisk vändning.

Bildkälla: Petr Dubrova (Facebook)

När en mäklare postade en bild på huset på internet, för att fråga om synpunkter kring fastighetsvärdet och om det var estetiskt tilltalande, var bollen i rullning.

En hatstorm bredde snabbt ut sig – och hundratals upprörda kommentarer haglade in mot huset som hade målats om i en ljust blågrön färg.

”Allt från ‘Kalifornien-slödder’ till ‘vad gör de här’ och ‘vi vill hänga dem'”, säger Keely Kish Dabrova till den CBS-anslutna tv-stationen KHOU.

Bildkälla: Facebook

Hatet spillde över på Facebook där arga grannar skrev att det såg ut som ett smurfhus, att det var förskräckligt fult och att ingen ville bo bredvid ett sådant hus.

”Det är hemskt och strider helt mot stadgarna i grannskapet och jag kan inte förstå att det godkändes. Det bör vara neutrala färger i vitt, beige, grått och blått. DET DÄR är inte neutralt på något sätt”, säger grannen Stephenie Knight enligt Daily Mail.

Folk tog sig till och med in på parets egendom och fotograferade huset.

Bildkälla: Facebook

I en intervju med KHOU sade mäklaren som först postade bilden på huset att det inte över huvud taget var meningen att väcka hat.

Samtidigt konstaterade flera grannar att det hela gått överstyr.

”Jag är inte helt förtjust i färgen på huset, men jag tycker inte att de borde bli straffade så där”, säger grannen Theresa Nichols till KHOU.

Bildkälla: Petr Dubrova (Facebook)

Paret Dubrova då? De svarade att de absolut kunde måla om huset igen, bara de fick veta vilka regler som skulle följas.

Men de var naturligtvis chockade över det hatiska bemötandet.

”Det här är vårt liv. Vi lever det för varandra. Vi har arbetat hårt för att ha råd med något sådant här och jag känner att folk krossar vår dröm”, säger Keely Kish Dubrova till KHOU.

Det här är ju fruktansvärt – man måste ju få göra som man själv vill utan att behöva mötas av dödshot!

Dela gärna vidare om du också tycker att dessa grannfejder måste uppmärksammas och hanteras så det inte går överstyr igen.