Okända familjens vänliga gest på restaurangen lämnar föräldrarna i tårar.

När Dan och hans fru Maxi Cortez firade fars dag ville paret inget hellre än att spendera lite kvalitetstid med sina två söta döttrar, Harper och Harlow. Föräldrarna, som båda jobbar inom militären, tog av sig sina uniformer för en dag och planerade att gå ut och äta på restaurang. Dan och Maxi tog med sina 1-åriga döttrar och familjen åt gott och hade en härlig stund. Utifrån såg de säkert ut som världens lyckligaste familj. När de skulle ta in notan såg Dan hur någon klottrat ned några anteckningar på baksidan av kvittot: ”Njut av tiden med era barn, de växer snart upp. Från familjen mittemot er. Gud välsigne er.” Till Dan’s och Maxis stora förvåning hade några främlingar betalat deras nota. Men den godhjärtade familjen tvärs över borde hade ingen aning om att paret Cortez saknades en av sina egna den dagen. Allt var inte som verkade …  

Facebook/MaxiCortez

lappen

På amerikanska Fars dag i år tog föräldrarna Dan och Maxi Cortez med sina 1-åriga döttrar för att gå ut och äta på restaurangen Red Lobster. De såg ut som vilken lycklig familj som helst där de satt och åt. Men när de ropade in notan såg det att det fanns en liten hälsning på baksidan av kvittot.

”Njut av tiden med era barn, de växer snart upp. Från familjen mittemot er. Gud välsigne er”, stod det på den anonyma lappen.

Maxi kände sig tvungen att skriva om den oväntade händelsen på Facebook:

”Till familjen på Red Lobster som satt mittemot oss idag. Ni ställde aldrig några frågor eller pratade med oss. Men ändå gjorde ni någonting som vi aldrig kommer att glömma. När servitrisen lämnade över notan med eran anteckning började våra ögon att tåras. I era ögon såg vi säkert ut som en familj på fyra personer, som bara ville fira den viktigaste mannen i vårt liv. Men visste ni att vi var fem stycken i vår familj förra året?

Ni kunde förstås inte veta det, men förra året förlorade vi en av våra trillingar. Högtidsdagar som denna är alltid tuffast. Men utan att veta något om vår situation, så betalade ni ändå för vår måltid. Ni kanske aldrig får reda på vår historia och hur en sådan här liten gest kan betyda så mycket för oss. Jag skriver här för att tacka er från djupet av våra hjärtan! Jag hoppas att detta inlägg når er, så att ni en dag kanske förstår. För det som kanske bara var en liten gest av vänlighet från er, lyste verkligen upp hela vår dag.

Vänligen dela detta så att dessa underbara människor kanske får se detta!”

Facebook/MaxiCortez

lappen2

Efter att ha kämpat med att få barn beslutade sig Dan och Maxi Cortez för att testa IVF-behandling (provrörsbefruktning). Det fungerade och Maxi blev dessutom gravid med trillingar.

Den 27 maj 2015 kom lilla Landon, Harper och Harlow till världen via kejsarsnitt. Alla barnen var friska och fick åka hem tillsammans med familjen efter tre veckor på sjukhuset. Men två veckor senare började Landon må dåligt. Dan körde sin lille son i ilfart till sjukhuset, där han fick diagnosen Bakteriell meningit, en mycket allvarlig infektion.

Läkarna gjorde allt i sin makt, men Landon avled på sjukhuset, bara sju veckor gammal. I år var det familjens första Fars dag utan sin älskade pojke.

Facebook/MaxiCortez

lappen3

Precis som det stod på den anonyma lappen så kommer döttrarna Harper och Harlow snart växa upp och skapa sin egna liv. Men Landon kommer för alltid vara den där lilla bebisen i föräldrarnas hjärtan.

”Jag har mina två flickor, och jag är glad, men om jag haft alla tre här hade jag varit överlycklig”, berättar Daniel för Arkansas Matters.

Facebook/MaxiCortez

lappen4

”Från det att han föddes stängde han aldrig ögonen. Landon ville vara vaken hela tiden. Det var som om han visste att han bara hade en kort tid här på jorden”, säger Daniel.

Facebook/MaxiCortez

lappen5

Dan och Maxi blev totalt överrumplande av den okända familjens vänliga gest på restaurangen – men den kom när de behövde det som mest.

Det tacksamma paret vill nu dela sin historia i hopp om att de kan hitta den familj som betalade för deras måltid.

Låt oss hjälpa Cortez-familjen hitta dessa godhjärtade främlingar, och samtidigt hedra Landon’s minne. Dela gärna detta med dina vänner på Facebook!