Okänd donator räddade 2-årige Elliots liv – här träffas de för första gången

När den lilla pojken Elliot var ett år gammal drabbades han av leukemi – men tack vare en stamcellsdonation från en främling lyckades Elliot överleva.

Elliots mamma, Camilla, började söka efter den okända donatorn för att rikta ett stort tack – och i TV4-programmet Malou efter Tio har de nu träffats för första gången.

Donatorn, Henrik Bergvall Berglund, anmälde sig till Tobiasregistret för några år sedan.

En dag fick han plötsligt hem ett brev som talade om att det fanns en matchning.

Bildkälla: TV4

För Henrik var det en liten grej – men för pojken Elliot, som hade leukemi och vars liv svävade i fara, betydde det allt.

Bildkälla: TV4

Eftersom man inte får veta något om vem som matchar kunde mamma Camilla först inte veta vem hon skulle tacka.

Men efter långa eftersökningar fick hon tag på Henrik – och i TV4:s Malou efter Tio har de nu träffats i ett gripande ögonblick.

– Man förstår inte, det är för stort, säger Henrik Bergvall Berglund till TV4.

Bildkälla: TV4

Mamma Camilla var minst sagt tagen av stunden.

– Det är helt fantastiskt. Jag har längtat efter att få träffa dig och krama dig och tacka dig. Det är så osjälviskt det du har gjort, men det har betytt allt för oss. Vi är så glada att få träffa dig, säger hon till TV4.

Bildkälla: TV4

Här kan du se det rörande klippet:

Läs mer om Tobiasregistret, det svenska registret för blodstamceller där sjuka människor kan finna passande givare av blodstamceller och där du kan vara med och rädda liv.

En donation kan vara skillnaden mellan liv och död. Dela gärna vidare för att hylla Henriks osjälviska insats som räddade livet på Elliot!