Okänd man bröt sig in hos 85-årig kvinna, men var inte beredd på hennes hårda kontring

En oinbjuden man fick sig en överraskning när han försökte bryta sig in hos en 85-årig kvinna i svenska Tollarp i lördags. När mannen trängde sig in i bostaden svarade 85-åringen med att skrika och slå honom med sin käpp. 
– Det var mycket bra agerat att få ut mannen ur lägenheten innan han hann stjäla, vi är säkra på att det var målet med besöket, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, pressinformatör vid polisen i region Syd. 

Det var vid 17.30-tiden i lördags som det ringde på dörren hemma hos en 85-årig kvinna i Tollarp. När kvinnan öppnade dörren möttes hon av en man som ville ge henne en nyckelknippa, men han var tvungen att låna papper och penna för att skriva en lapp till den som skulle ha nycklarna menade han. 

Innan kvinnan hann agera knuffade mannen sig in i bostaden, men vad han inte hade förväntat sig var 85-åringens reaktion. 
– Kvinnan slog honom med sin käpp, skrek och föste ut honom ur hemmet, sedan låste hon dörren, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, som är pressinformatör vid polisen i region Syd till Lokaltidningen

Foto: Shutterstock

Att knacka på och lämna ut nycklar hos folk är ett knep som många tjuvar tar till menar Eva-Lotta Hermansson på polisen. Hon menar därför att kvinnan agerade helt rätt. 

Den här mannen försökte bryta sig in hos en ensam 85-åring men var inte beredd på att få sina fiskar varma. Dela gärna för att hylla denna starka dam. 

 

 
 

Läs mer om...