Okända sjukdomen gör att fyraåringen ser ut som en gammal man

Fyraåriga Bayzid ser inte ut som hans jämnåriga kamrater. Hans hängiga skinn och rynkor får honom att se ut som en gammal man. Bayzids annorlunda utseende förbryllar läkarna som ännu inte kunnat ställa en diagnos.

Vi ser alla olika ut och det är viktigt att komma ihåg att det är insidan som räknas. Men när Tripty Begum och Lavlu Hossain Sikder för fyra år sedan fick en liten son upptäckte de snabbt att något inte stod rätt till. Den lilla pojken var väldigt svag hade ett minst sagt annorlunda utseende – han såg ut som en gammal man.

Idag är Bayzid Sikder fyra år och bor i Magura, Bangladesh. Har blivit allt starkare men läkarna har fortfarande ingen aning om vad det är han lider av. Hemma får han mycket kärlek och föräldrarna gör allt för att han ska vara glad. Men ett annorlunda utseende kan tyvärr ge honom oönskad uppmärksamhet.

– När jag eller min man går till marknaden eller vart som helst med Bayzid så stirrar folk på honom, säger mamma Tripty Begum.

Bayzid_2
© Barcroft TV

Som tur är hemmet och grannskapet en trygg plats för Bayzid. Där känner alla till honom och de älskar honom för den han är.

Bayzid är en sprallig liten pojke som tycker om att spela fotboll och att leka med sina kusiner men hans sjukdom påverkar inte bara hans utseende. På grund av sjukdomen har han fått flertalet komplikationer och är i perioder mycket sjuk. Han har bland annat haft problem med blodtrycket, levern och njurarna.

– Varje dag känner han av effekterna av sin sjukdom, säger pappa Lavlu Hossain Sikder.

Bayzid_3
© Barcroft TV

Den lilla pojken och hans föräldrar har fått spendera mycket tid på sjukhuset och träffat otaliga läkare, och äntligen finns hopp. Nyligen har doktorer upptäckt en behandling som kan lindra biverkningarna av Bayzids sjukdom. Men behandlingen kan komma att bli en kostsam affär och det är i dagsläget oklart huruvida familjen kommer kunna bekosta den eller inte.

– Jag mår alltid dåligt över att jag inte klarar av kostnaden för Bayzids behandling, säger pappan.

Trots att behandling och mediciner kan vara riktigt dyra är föräldrarna hoppfulla och ser ljust på framtiden. De hoppas och tror att det en dag ska komma ett botemedel som kan göra deras son helt frisk.

– Jag tror att det finns en behandling för min son och jag kommer prova varenda alternativ för att han ska bli frisk så att jag en dag kan se honom leva precis som alla andra, säger Bayzids mamma.

Här kan du se klippet om Bayzid:

Jag hoppas verkligen att pojken får den behandling han behöver. Dela gärna vidare så fler får läsa om den ovanliga sjukdommen.