Om svenska folket fick bestämma: Kastrera alla dömda våldtäktsmän

Alla som döms för våldtäkt borde bli kemiskt kastrerade.

Det anser hela 44 procent av svenska folket, visar en ny undersökning från YouGov.

Kemisk kastrering innebär att personen får kemiska preparat som sänker nivån av testosteron i kroppen och ska förhindra att man återfaller i sexualbrottslighet.

En bra idé, om du frågar svenska folket.

Newsner har låtit marknadsundersökningsföretaget YouGov fråga svenska folket: Vilka av följande straffpåföljder borde våldtäktsmän dömas till i Sverige?

Hela 44 procent svarade: Kemisk kastrering.

svar1
© Provided by Nyheter365
”Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under april 2017 har sammanlagt 1006 intervjuer via internet genomförts med män och kvinnor 18 år och äldre i Sverige”.

Under 2016 så anmäldes hela 6 270 våldtäkter i Sverige – en ökning med hela 13 procent sedan året innan.

Antalet anmälda brott om sexuellt ofredande ökade med 21 procent till 10 600 brott, enligt statistik från Brå, Brottsförebyggande rådet.

Straffet en dömd våldtäktsman kan vänta sig är lägst 2 år i fängelse och högst 6 år. Straffet för grov våldtäkt är fängelse i lägst fyra och högst tio år.

anmaldabrott
© Bildkälla: Brå

Men flera röster har höjts om att fängelsestraff inte räcker – dömda våldtäktsmän borde även bli kemiskt kastrerade för att förhindra att de våldtar igen.

Kristdemokraterna och Moderaterna har öppnat för att personer som döms för sexualbrott mot barn samt döms för våldtäkt, ska kunna dömas till kemisk kastrering. Redan nu pågår faktiskt kemisk kastrering av brottslingar i Sverige, men då för patienter inom den rättspsykiatriska vården, för att eliminera risken för återfall i sexualbrott.  

Undersökningen Från YouGov är genomförd bland män och kvinnor 18 år och äldre i Sverige. Urvalet är representativt för den svenska befolkningen vad gäller kön, ålder och region.

Vad tycker du? Borde dömda våldtäksmän kunna dömas till kemisk kastrering – DELA och skriv vad du tycker i kommentarerna på Facebook! 

Publicerad av Stoppa Brotten. Gilla för att få flera nyheter, filmer och bilder!