Ordningsvakten ryter till mot alla fulla föräldrar. Nu sprids hans uppmaning som en löpeld.

Midsommar ska vara en fest, men tyvärr innebär det också en hel del stök. Ordningsvakten Simon Frosth, 29, jobbar som ordningsvakt på en stor familjecamping i Småland. Han har jobbat på campingen i flera år och sett mycket som gjort honom illa berörd. Nu vill han återigen uppmana föräldrar att dricka med måtta på midsommar. – Folk super som svin istället för att göra allt det roliga med sina barn, säger han till Aftonbladet.

Sedan flera år tillbaka har ordningsvakten Simon Frosth jobbar på en camping i Småland. Han jobbar även under midsommar, en dag när många föräldrar dricker extra mycket. Simon är van med att det brukar vara lite stökigt och en hel del fylla, men förra året fick han nog.

Han blev så illa berörd av vad han såg på campingen att han skrev ett Facebook-inlägg, som spreds likt en löpeld. Framför allt tänkte Simon på ett tioårigt barn som var orolig för sin fulla pappa. Och det verkade inte vara första gången som barnet fått se sin pappa ordentligt berusad, enligt Simon.

Så här skrev Simon på Facebook:

”Snälla ta inte min pappa, han blir bara sån när han är full” Det är inte en mening någon liten 10årig flick ska behöva stå och panikgråta fram till en ordningsvakt när hennes pappa är i full gång med att ställa till slagsmål med hela släkten… Ingen 10årig grabb ska behöva vara stöttepelare åt sin pappa som inte hittar hem på campingen för att han är så full

Inga unga tvillingpojkar ska behöva stå själva hemma i förtältet medan deras mamma sitter och sover i baren på midsommarafton.. Har tyvärr såå många exempel på liknande situationer från campinglivet.. är inte de minsta bra på att formulera mig men fyfan så sjukt att man ska ens behöva vara med om sånahär situationer.! Även om midsommar bara är en gång om året så MÅSTE man ju inte supa sig redlös, har sett så många barn vars midsommar minnen är långt ifrån ”små grodorna” runt midsommarstången..

Är inte perfekt själv och är ingen moraltant men de känns inte de minsta okej efter en sånhär midsommarhelg.. Snälla snälla ge barnen glada minnen av högtiderna!”

frost1
Skärmdump:SVT

– Jag vara bara tvungen att skriva av mig. Det var mina kompisar som tipsade mig om att göra det, säger Simon Frosth till SVT.

Enligt Simon Frosth har även en kollega hoppat av årets arbetspass på midsommarafton, eftersom att han inte klarar av familjetragedierna.

Simon, som själv är pappa åt en dotter, hoppas att hans ord ska få fler att tänka till.

– Man får jättegärna ta en snaps till sillen, inga konstigheter med det. Men man behöver inte bli skitfull och ta ett flak öl och en sjuttis, säger han till Aftonbladet och fortsätter:
– Ge barn bra minnen av midsommar, för midsommar kan vara en fin tradition.

Dela gärna vidare Simons uppmaning om du också vill att alla barn ska få ha en glad midsommar!