Överviktig kvinna vägde 300 kg, men titta nu på den otroliga förvandlingen

Att se människor uppfylla sina mål, trots till synes gigantiska hinder, är alltid inspirerande.

Titta bara på 34-åriga Nikki Webster – som länge led av sjuklig fetma. När hennes matberoende var som värst åt hon så mycket att hon knappt kunde stå upp eller tvätta sig själv. Med farligt högt blodtryck och dåliga kolesterolvärden blev livet extremt jobbigt.

Hon var fånge i sin egen kropp och vägde nästan 300 kilo när hennes läkare gav henne ett ultimatum: Ändra din livsstil, annars kommer du att dö.

Nu inspirerar hennes förvandling en hel värld.

Nikki Webster var beroende av mat. Både psykiskt och fysiskt var hon nedbruten av sitt beroende; livet var inte värt att leva. Läkarna sa åt henne att ett annat liv var möjligt, men att det då krävdes en vilja från hennes egen sida. Hon behövde ta upp kampen mot sitt beroende, och på egen hand förändra sitt liv.

– Min vikt försvagar mig och min kropp skapar så mycket smärta. Jag hatar det, men jag har gjort det här med mig själv. Mat är ett beroende och mitt beroende dödar mig, sa Nikki till TLC.

nikki1
Youtube

Nikki hade fått nog, och bestämde sig för att förändra sitt liv. Hon flyttade från hemstaden Little Rock för att få hjälp av läkare. För att möjliggöra vägen tillbaka till ett normalt liv var Nikki först tvungen att operera sin magsäck. Operationen genomfördes, och blev lyckad. Men det vara steg ett. Den stora utmaningen fanns kvar: Att förändra sitt levnadssätt.

I samband med operationen började Nikki att träna och äta hälsosammare. Operationen, motionen och kostförändringarna gav stora resultat redan första året, då Nikki gick ner 93 kilo. Hon var på väg tillbaka från det helvetet som varit hennes matberoende.

nikki
Youtube

Efter drygt två år har hon gått ner 206 kilo och opererat bort 25 kilo överflödigt skinn från kroppen. Det har förändrat hennes liv totalt. Nyligen köpte hon sina första par jeans hon någonsin ägt och hon kunde börja cykla igen – för första gången på åratal. Dessutom har hon nyligen börjat dejta, skriver Daily Mail.

Nu väger hon 88 kilo och lever ett aktivt liv som hon själv dokumenterar på sin Facebook-sida. Den följs av tusentals människor som inspirerats av hennes resa.

Gepostet von Nikki Webster am Dienstag, 2. Mai 2017

Sooooooo… I’m not dead 💀 i just took a much needed break from the Facebook page. Thanks for all of your continued…

Gepostet von Nikki Webster am Freitag, 23. März 2018

Jag blir så djupt imponerad och glad över att ta del av Nikkis resa! Hon är en riktig kämpe, som förtjänar all uppskattning för sin kamp mot ett beroende som det sällan pratas om. Nu sprider vi denna inspirerande historia vidare för andra att ta del av. Om en delning kan förändra någons liv, så är det värt det.

 

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required