På första dejten tar hon av peruken och avslöjar sin hemlighet – killens svar får henne att rusa till toaletten

Första dejten är bland det absolut mest nervösa och pirriga som finns. Allt handlar om att göra ett gott första intryck och man oroar sig därför konstant för att något plötsligt ska gå fel.

Tänk om man råkar spilla ut sin drink över hela tröjan? Tänk om man råkar säga något pinsamt. Eller tänk om man tappar sin peruk?

Tja, det sistnämnda är kanske inte ett orosmoment för alla, men det är det för Eve Betts.

När Eve Betts var yngre blev hon ofta mobbad för hur hon såg ut.

Ni förstår, Eve har alopecia – en sjukdom där kroppens immunsystem låter alla hårsäckar gå in i vilostadiet, varpå man tappar håret.

”Det var saker som ’du har inga ögonbryn’. Jag kommer inte ihåg att jag någonsin var upprörd över det… till skillnad från nu. Det är riktigt jobbigt, riktigt jobbigt”, säger Eve Betts.

Bildkälla: Facebook

Nu, som vuxen kvinna, är Eve nämligen med i det brittiska tv-programmet First Dates – en realityserie som följer första dejten mellan olika singlar.

Nyligen var det så dags att gå på dejt med en man vid namn Jordan, men hur jobbigt det än var och hur sårbar hon än skulle känna sig så bestämde sig Eve den här gången för att gå rakt på sak och avslöja sin hemlighet.

”Jag har inget hår, jag använder peruk”, sa hon därför och kastade av sig den mörka peruken.

Bildkälla: Facebook

För dejten Jordan var det naturligtvis en oväntad vändning på middagen… men ännu mer oväntat var kanske hans reaktion på avslöjandet.

Eve, som i alla år blivit mobbad för sitt utseende, skojade nervöst om att hon säkert skrämt bort honom – men till sin förvåning möttes hon av ett uppriktigt svar om att hon passade i det!

När hon sedan kämpade för att få på sig peruken igen, och konstaterade hur irriterande det var, utrbrast Jordan: ”Ta inte på den igen!”.

Bildkälla: Facebook

För Jordan spelade inte frisyren någon som helst roll, han brydde sig bara om människan och personligheten Eve.

Det rörande ögonblicket fick henne att rusa in på toaletten – och efter en stund återvände Eve… utan peruken.

Där fick hon höra hur vacker och unik hon var!

Bildkälla: Facebook

Oavsett om det blev en andra dejt eller inte så var det ett oerhört fint möte mellan två ärliga och genuina människor.

Dels Eve, som tog det modiga beslutet att dela med sig av sin stora hemlighet – och dels Jordan, som visade vänlighet och intresse och som med en uppriktig reaktion fick Eve att känna sig vacker och värdefull.

Titta på det hjärtevärmande klippet här:

This girl’s story is proof you should always be open on a first date…

Publicerat av Channel 4 den 10 maj 2017

Dela gärna vidare den fina historien som en påminnelse om att det är insidan som räknas!