På fotot ser vi en pappa fiska med sin 6-årige son – minuter senare dör han som en hjälte

När det är sommar och luften äntligen är behaglig även när solen har gått ner är det många familjer som gärna ger sig ut i skog och mark för att slippa storsstadsstressen.

Göra upp eld, vandra och bara lyssna på tystnaden kan verkligen göra underverk för kropp och själ.

Malik Williams hade haft en tuff uppväxt, han adopterades som liten bebis, så fort han fyllt 18 kastades han ut på gatan av sin adoptivfamilj. Han hade svårt att hitta ett fast jobb, men han var en underbar familjefar, barnen var hans allt.

GoFundMe/CarissaPulse

Malik och hans flickvän Heather hade tagit med sig sina två små pojkar till en sjö i närheten av deras hem. Pappa Malik och sex-årige Jaden stod och fiskade medan Heather satte sig i bilen för att amma Joziah, som bara var två veckor gammal.

16-årige Riley Gomez var också vid sjön, han älskade att fotografera och tog under kvällen flera bilder på Malik och Jaden där de stod på bryggan.

GoFundMe/CarissaPulse

” Jag såg bandet mellan far och son, jag tyckte att det var så vackert”, säger Riley till Today. När han fotade visste han inte att det skulle bli den sista bilden som togs på Malik och att tragedin snart skulle vara framme.

Bara några minuter efter att Heather gått iväg hörde hon ett gallskrik. Jaden hade ramlat i vattnet, och trotts att Malik inte själv kunde simma hoppade han instinktivt ner i vattnet för att rädda honom. En förbipasserande kom snabbt till undsättning och lyckades dra upp Jaden.

GoFundMe/CarissaPulse

Men när han skulle sträcka sig efter Malik hade han redan försvunnit med den starka strömmen. Han var utom räddning.

”Han tvekade inte ens, han hade gjort vad som helst för Jaden” berättar Heather för Today medan hon försöker hålla tillbaka tårarna.

Hennes enda tröst i denna sorgens tid är att hon har fina bilder på Malik när han gjorde det han älskade mest, att fiska med sin son.

Twitter/TODAY

Det är verkligen tragiskt att Jaden och Joziah ska behöva växa upp utan sin älskade pappa.

Dela om du också tycker att Malik är en hjälte som gav upp sitt eget liv för att rädda sin son.

 
 

Läs mer om...