På Stefans flotte får funktionsnedsatta barn sommaren de förtjänar. Nu hyllar vi honom!

Stefan Lind arrangerar utflykter på hans flotte för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar under sommaren när han själv har semester från sitt vanliga jobb som brandmästare. Det hela började med att Stefans son, som sitter i rullstol, för tolv år sedan sa: ”Pappa, jag kommer aldrig att kunna komma ut på vattnet” Då byggde Stefan flotten för att ge sonen en chans att vara ute på sjön och fiska och åka på utflykter.

När sonen blev äldre kom inte flotten till användning och då kom Stefan på en idé- att använda flotten för att andra funktionshindrade barn också ska få chansen att komma ut på vattnet.
För fjärde året i rad har han nu haft grupper som kommer ut till flotten som ligger vid hamnen i Gustavsberg. I början var det bara en grupp på en sommar. Nu är det 18 grupper.
– En del vågar knappt gå ut på båten i början, men man ser hur de utvecklas och tar de små stegen. Jag ser deras lycka över att vara här, och det känns väldigt bra, säger Stefan till Aftonbladet.

Stefan berättar att han vill ge de personer med funktionsnedsättningar samma möjligheter som alla andra. Att komma till flotten och fiska, bada och grilla korv.

– När deras skola slutat för sommaren har de inte så mycket att göra. De är på sina ställen, köper glass och går tillbaka och kollar på film. Nu har de det här som ett utflyktsmål, och det har blivit jättebra, säger Stefan till Aftonbladet.

Responsen Stefan får av barnen är att de tycker det är mysigt. Och han själv tycker att det är häftigt att se hur barnen utvecklas. En del av barnen vågade inte gå ut på båten i början men han har sett deras små steg till att nu göra det.

– En del säger att ”det här är det bästa som har hänt i mitt liv”, säger Stefan till Aftonbladet.

I år har Stefan också börjat ta in grupper med ensamkommande flyktingar. Och senare är målet att få in dem med ungdomsgårdarna.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna