Panikslagen tjej flyr för sitt liv från exet – då pekar flyttgubbarna mot sin lastbil

Josh, Cody och Mike arbetar på en flyttfirma i Chicago och var mitt uppe i en flytt när de hörde skrik från byggnaden bredvid. 

– Jag tror det finns en hjälte i var och en av oss. Det krävs bara att man hamnar i rätt situation, berättar en av killarna efteråt.

Och hjältar, det var precis var de blev den här dagen. 

Personalen på Wisdom Moving Chicago är vana vad att frakta både sängar, soffor och alla andra tillhörigheter som finns i ett hem. Men människor har de sällan i sin bil. Men en dag i oktober förra året användes deras lastbil till något helt annat än vad den brukar.

Facebook/Wisdom Moving Chicago

Josh, Cody och Mike höll på att packa in lådor i sin bil på en gata i centrala Chicago. Plötsligt hörde de skrik från en byggnad bredvid. De vände sig om och insåg att skriket kom från en tandläkarmottagning. Bara sekunder senare rusade en livrädd kvinna ut genom dörren.

– Hon sprang till baksidan av bilen och skrek panikslaget: ”Jag behöver en telefon, jag behöver ringa polisen, det är någon som skjuter på mitt kontor, snälla hjälp mig”.

Facebook/Skyline Smiles of West Loop

Killarna tvekade inte en sekund. De hjälpte kvinnan upp i lastutrymmet på bilen och gömde sig tillsammans med henne bakom några lådor. Sedan ringde de polisen.

Det visade sig att det var kvinnans ex-pojkvän som kommit in beväpnad på tandläkarmottagningen där kvinnan jobbade. När hon såg mannen, som varit våldsam mot både henne och hennes familj tidigare, flydde hon ut genom bakdörren och sprang rakt på Josh, Cody och Mike. Hon berättade för dem att mannen skulle döda henne om han såg henne.

– Om vi inte hade varit där så skulle det ha varit slutet för henne. Hon hade fortsatt springa längs gatan och han hade skjutit henne på avstånd, berättar killarna.

Killarna lyckades gömma kvinnan och mannen fick inte tag på henne, som tur var. Istället valde han att skjuta sig själv. Mannen avled på platsen.

De tre hjältarna har hyllats av tusentals efter händelsen. 

Det som hände är mycket tragiskt, men jag är glad att ingen annan än mannen själv skadades. Vilken otrolig tur att Josh, Cody och Mike fanns på rätt plats vid rätt tidpunkt! Dela gärna denna historia vidare för att hylla dem!

Publicerad av Newsner familj