Pappa dör i bilkraschen, då tar polisen upp 2-åriga dottern och agerar direkt

I juni 2015 var Stephanie, hennes man Carlos och deras fyra barn med om en hemsk trafikolycka i Brighton, Colorado. Deras bil voltade ner i diket och Carlos avled omedelbart.

Flera av de andra i familjen skadades allvarligt och det var bara den yngsta dottern, 2-åriga Sirena, som klarade sig oskadd.

När räddningstjänsten kom till platsen påbörjade de genast arbetet med att ta hand om de skadade. Lilla Sirena lyftes ut ur bilen och lämnades till polisen Nick Struck. 

En bild på Nick och Sirena spreds senare över hela nätet – och det är omöjligt att inte bli berörd när man ser vad Nick gjorde för flickan.

Bilden, som togs för två år sedan, har nu börjat spridas igen. Nick Struck förstod hur fruktansvärt traumatsikt det var för Sirena efter olyckan och bar iväg henne en bit från bilvraket.

Han mindes något han brukade göra för att trösta sin egna dotter, och började sjunga.

– Jag har en 2-årig dotter och hon är mitt första barn. Så det är klart, min första tanke var att det kunde ha varit mitt barn, berättade han efteråt för 9NEWS.

– När min dotter ramlar och slår sig brukar jag sjunga Blinka lilla stjärna för henne. Så jag sjöng för den lilla flickan också.

Nick gav lilla Sirena tröst i allt det hemska som hände. Under tiden kördes hennes familj till olika sjukhus för att få vård.

Dessa situationer kan hända alla som jobbar inom räddningstjänsten – och det Nick berättar i en intervju att det inte är någonting man tränas för innan. Han kände att det enda han kunde göra i situationen var att låta sina fadersinstinkter ta över och trösta barnet som om hon hade varit hans egen dotter.

Tyvärr finns det ingen information om hur det gick med de andra i familjen, men jag hoppas verkligen att de klarade sig.

Även om det här en väldigt tragiskt händelse så blir jag rörd över vilket stort hjärta den här polismannen har. Det kan inte ha varit lätt för honom, men när jag ser hur han hanterar situationen så inser jag hur viktigt det är med bra poliser och vilken skillnad de kan göra.

Dela gärna den här historien för att hylla Nick och alla andra poliser där ute som varje dag jobbar för oss och våra barn!

Här nedan kan du se en intervju med Nick.

Publicerad av Newsner familj