Pappa kastar ut bebisen från femte våningen och räddar hans liv

Att skydda sina barn från faror är nog en av de viktigaste uppgifter en förälder har, och skulle en farlig situation uppstå hade de flesta riskerat sitt eget liv för att rädda sin son eller dotter.

Helena och Vitali Balabanov från den ryska staden Strunino, var hemma med sina två barn, treåriga Ksenia och 11 månader gamla son Egeni, när de plötsligt kände lukten av rök.

En brand hade brutit ut i deras grannes lägenhet.

Kvinnan som bodde i lägenheten hade lyckats fly, men när Vitali och hans famlij skulle lämna lägenheten för att ta sig till säker plats, brann det så mycket i trapphuset att det var omöjligt att ta sig därifrån.

Hela familjen var fast och branden spred sig snabbt.

Enda sättet att försöka undkomma med livet i behåll var att hoppa ut genom fönstret, men de bodde på femte våningen.

Ett hopp från så hög höjd hade med största sannolikhet resulterat i en säker död, men de hade inget val.

Men Vitali kom på den genialiska idén att först kasta ut en matta till folksamlingen som samlats utanför, som de kunde använda för att försöka ta emot familjen när de hoppade.

Att kasta ut sina barn från ett fönster på hög höjd är ingenting en förälder någonsin vill behöva göra, men en liten chans att överleva var bättre än ingen chans alls.

I en video som en åskådare lyckats filma mitt i allt kaos hörs människor skrika: ”Kasta dem inte”, men Vitali var tvungen.

Den första som kastas är den 11 månader gamla bebisen, sedan dottern, tätt följd av mamma och pappa.

Som tur var klarade sig hela familjen, trots att Vitali fick skador på ryggraden. Titta på videon nedan för att se den fasansfulla men lyckade räddningsaktionen:

Dela gärna artikeln med sina vänner om du också tycker att pappan är en riktig hjälte!