Pappa klipper exfruns gräsmatta 28 år efter skilsmässan: Anledningen bakom får tårarna att forsa

När min mormor var ung var skilsmässor verkligen inget som hörde till vanligheterna. Man fick helt enkelt finna sig i att man hade ett dåligt förhållande men försöka hålla god min utåt.

Jag kan inte tänka mig någonting värre än att tvingas leva resten av mitt liv med någon jag inte längre älskar. Som dessutom kanske är elak eller otrogen.

Även om jag tycker att det är bra att det idag inte är lika skamfyllt att skilja sig så är det allt för många barn som hamnar i kläm.

Föräldrarna kan inte längre komma överens och ibland får barnet bli en budbärare bara för att mamma och pappa vägrar att prata med varandra.

Barn ska inte behöva stå emellan sina föräldrar bara för att de inte kommer överens.

När jag var åtta år beslöt sig mina föräldrar för att gå skilda vägar.

Men trots att de inte stod ut med att leva med varandra längre, var det ingenting som påverkade mig och min bror. De var alltid vänliga mot varandra när vi var med, och de diskuterade alla stora beslut tillsammans. Det är jag väldigt glad för än idag.

En fotograf, Codie LaChelle McPhate från Texas, USA, tog en dag en mycket udda bild. Bilden i sig är kanske inte så konstig, det är snarare historien bakom som är väldigt speciell.

Så här skrev hon när hon publicerade bilden på sociala medier:

”Det här är min pappa, han klipper min mammas gräsmatta. De har varit skilja i 28 år.”

Posted by Codie LaChelle McPhate on Sunday, 16 September 2018

För att hon behövde hjälp

”Min mamma har dåliga knän och min styvfar jobbar i en annan stad.” När Codies syskon frågade varför deras pappa klippte deras mammas gräsmatta svarade hon: ”För att hon behövde hjälp.”

För det var inte svårare än så för hennes pappa. Hans exfru behövde hjälp och då hjälpte han till. Tänk om alla kunde ha samma inställning.

Efter att Codie delat bilden på Facebook har den delats över 160 000 gånger. Hennes pappa har blivit lite generad över all uppmärksamhet och menar att han inte är något helgon. Men det är ändå många som är mycket imponerad över hans osjälviskhet.

Posted by Codie LaChelle McPhate on Sunday, 16 September 2018

Var vänlig. Två enkla ord som har så stor betydelse.

Den här pappan är verkligen en förebild för oss alla. Tänk om alla hade kunnat vara så omtänksamma och snälla mot varandra, till och med mot sitt ex.

”Jag är verkligen lyckligt lottad som har så fantastiska föräldrar,” sa Codie. ”Jag vet att mina mammor och pappor skulle göra allt för varandra, för att vi är familj.”

Dela Codies berättelse med dina vänner på Facebook. Förhoppningsvis kan det bli en inspiration för fler där ute!