Pappa ser äldre man sexchatta med 15-åriga dottern – gillrar listig fälla för att sätta dit honom

Att vara förälder är det viktigaste jobbet i världen. Som förälder slutar man aldrig oroa sig för sina barn, och man vill inget hellre än att det ska gå bra för dem i livet.

Den här pappan fick reda på att hans 15-åriga dotter var på väg att göra något mycket dumt – och farligt. Som tur var hann han stoppa det hela i tid.

Många unga tjejer utsätts för sexuella trakasserier och osmakliga erbjudanden från främmande män online. Ibland kan det vara män som utger sig för att vara yngre än de egentligen är, bara för att lura unga tjejer att träffa dem.

Ibland kan dessa män vara riktigt farliga.

Det visste den här pappan, som bor med sin 15-åriga dotter i Oklahoma, USA. Han misstänkte att hans dotter chattade med äldre män, och var orolig att hon skulle hamna i trubbel.

Det skulle visa sig att han hade rätt.

Han hittade långa sexuella konversationer och bilder i dotterns mobiltelefon. Meddelandena hade skickats från en man som var betydligt äldre än dottern. Den 33-åriga mannen ville ha sex med dottern, och frågade om de kunde bestämma ett möte.

När pappan läste detta såg han svart. Han tänkte inte låta sin dotter träffa denna främmande man som var mer än dubbelt så gammal som henne. Så han smed en plan för att sätta dit honom.

Han fortsatte konversationen med mannen – och låtsades vara sin dotter. Han bestämde träff med mannen i ett tält utanför huset, där de skulle kunna ses ostört. Mannen visste alltså att dottern bara var 15 år och fortfarande bodde hemma med sina föräldrar. Ändå ville han komma dit.

Men när den 33-åriga mannen kom till tältet fick han en rejäl överraskning. Där inne satt nämligen flickans styvmamma, och utanför väntade pappan, beredd att ta fast honom. På plats fanns också resten av familjen, och de hjälptes åt att brotta ner honom och hålla fast honom tills polisen kom dit och grep mannen.

Pappans insats har hyllats på nätet av andra föräldrar, och menar att han kan ha räddat dotterns liv. Vissa tycker dock att dottern var stor nog att ta vara på sig själv och att pappan gick för långt.

I videon här nedan kan du se övervakningsfilmen från händelsen och en intervju med pappan.

Hur skulle du reagera om du fick reda på att ditt barn planerade att träffa en så mycket äldre främling? Tycker du pappan gjorde rätt?

Dela gärna artikeln och berätta vad du tycker.

Publicerad av Newsner familj