Pappan kan inte rädda döttrarna, när tonåringen dyker upp från ingenstans och hoppar i

Att små barn och vatten inte hör ihop är vi nog många som är överens om, och trots att man har sina barn under näst intill konstant uppsikt, kan ibland olyckan ändå vara framme.

Den 31 maj i år höll det på att sluta riktigt illa för familjen Karpjuk när de var på utflykt vid floden Irtysch i Ryssland. Vyacheslavs två döttrar, fem och sju år gamla började bli rastlösa och sa att de skulle gå tillbaka till familjens bil medan han och hans fru satt kvar.

Bilen var parkerad precis i närheten så Vyacheslav var inte orolig för flickorna som skulle gå den korta biten själva. Men bara sekunder senare händer det som inte får hända. De båda flickorna hade antagligen fått syn på någonting i floden och lutat sig ut över räcket för att få en bättre överblick.

Youtube

Men de hade lutat sig för långt, och tappade balansen och ramlade rakt ned i det iskalla vattnet skriver trendjournaal.nl. Ingen av dem kunde simma.

Pappan tvekade inte en sekund och dök genast i för att rädda sina flickor, men flickorna som var livrädda klamrade sig fast så hårt att Vyacheslav inte klarade av att håll i båda två samtidigt som han försökte hålla sig själv flytande. Det fanns ingenting att greppa tag i.

Youtube

Mer och mer folk började samlas kring familjen, några kastade i rep medan andra bara stannade upp för at filma händelsen.  

Vyacheslav försökte allt han kunde för att knyta repet runt sina döttrar, men han hade inte kraft nog att hålla i båda två samtidigt som han knöt.

Då, från ingenstans dyker en okänd tonåring upp och kastar av sig kläderna och hoppar i utan att blinka. Vyacheslav blev mäkta förvånad när han såg den unga pojken bredvid sig i det kalla vattnet.

Youtube

På bara några minuter lyckades de få upp flickorna och alla kunde pusta ut efter den hemska incidenten.

Föräldrarna var evigt tacksamma för pojkens insats, utan honom kunde det ha slutat mycket illa.

Den makalösa historien spred sig som en löpeld och snart nådde den också lokaltidningen som gärna ville intervjua den okände hjälten. Det visade sig att pojken, Sasha Yergin inte hade haft någon lätt uppväxt, och med en frånvarande pappa och en alkoholiserad mamma hade han tillslut hamnat hos sin mormor. Men den struliga uppväxten hade satt sina spår.

Youtube

Sasha som beskrivs som mycket smart, men en aning knepig hade hamnat i klammer med rättvisan både en och två gånger. Efter att historien blev känd har Sasha fått flera erbjudanden från familjer som erbjudit sig att hjälpa honom och hans mormor för att öka sina chanser till en ljusare framtid.

Så Sashas hjältemod räddade inte livet på två små flickor, har antagligen även hjälpt sig själv.

Det är fint att se när goda gärningar sprider sig som ringar på vattnet, hade Sasha inte hoppat i det iskalla vattnet den där ödesdigra dagen hade hans liv kanske inte sett lika ljust ut idag.

Facebook/Звезда Сочи

Dela gärna denna historia som, som tur är fick ett lyckligt slut för att hylla Sasha och önska honom all lycka till i framtiden.