Pappan kunde inte komma på dotterns bal. Vem som dyker upp istället? Vilket minne för livet.

Skolbalen som avslutar åren på gymnasiet är en höjdpunkt i många amerikanska elevers liv. Det brukar vara en riktig fest, med vackert uppklädda elever som firar sin examen tillsammans. Oavsett om du har en dejt eller går med en grupp vänner, så brukar kvällen vara minnesvärd av flera orsaker. Det viktigaste är dock att balen är till för alla, även studenter med särskilda behov. De förtjänar också att ta sväng om på dansgolvet och att få visa upp sina fina festkläder inför familj och föräldrar. När Paige Walls, en student i Tahlequah, Oklahoma, förberedde sig inför skolans stora galakväll, visste hon precis vem hon ville dansa med på balen…

Facebook/MonaWalls

paige1

Som spädbarn drabbades Paige av en serie anfall som gjorde föräldrar, Mona och Charles, väldigt oroliga. De gick till en läkare för att ta reda på vad som orsakade anfallen, men på sjukhuset sa de att Mona inte skulle oroa sig. De viftade bort det hela med att Charles och Mona var överdrivet ängsliga, eftersom de var förstagångsföräldrar.

Men slutligen fick föräldrarna gensvar, efter att en läkare fått se Paiges skakningar och anfall med egna ögon. Paige som diagnostiseras med Retts syndrom, en funktionsnedsättning som orsakas av störningar i hjärnans mognad. Syndromet förekommer huvudsakligen hos flickor och kvinnor och visar sig vanligen vid 6–18 månaders ålder. Fram till dess har barnets utveckling verkat normal och kanske var det därför de första läkarna inte uppmärksammade syndromet.

Facebook/MonaWalls

paige2

Men trots den svåra funktionsnedsättningen tog sig Paige igenom skolan galant. Och när det vankades skolbal var hon fast besluten om att ta sig dit. Hon köpte en elegant, påfågel-inspirerad klänning i den lokala klädaffären och gjorde sig redo inför sitt livs kväll. Hon ville gärna ta med sin pappa som dejt, eftersom han stöttat henne otroligt mycket genom hela livet.

Men pappa Charles kunde inte få ledigt från sitt nattskift, han var tvungen att jobba. Som tur var hade Paige och mamma Mona en perfekt backup-plan i åtanke.

Facebook/KelliRossGuy

paige3

Tillsammans skrev de en lapp till den läkare som hjälpte Paige att få en diagnos på sjukhuset när hon bara var liten bebis. Läkaren, som heter James A. Lewis, har också också tillbringat de senaste 18 åren med att noggrant se till att Paige får den vård hon behöver för att kunna leva ett lyckligt liv.

Naturligtvis blev han glad när han fick erbjudandet och tackade ja direkt!

Facebook/KelliRossGuy

paige4

Vänner till familjen beskriver Dr James A. Lewis som mycket mer än en läkare. Han har också varit rådgivare, vän och stöttepelare till familjen under hela Paiges uppväxt.

Facebook/KelliRossGuy

paige5

James A. Lewis är lite som en farfar Paiges ögon, enligt henne själv. Men man kan också se honom som en räddande ”prins”, eftersom han faktiskt bidragit till att rädda Paiges liv. Hur som helst är de två ett väldigt vackert par!

Facebook/MonaWalls

prom1

Mamma Mona fanns också vid sin älskade prinsessa sida under balen, som blev jättelyckad. När festligheterna och alla känslor lagt sig, kunde en vän till familjen inte låta bli att berätta om Paiges historia på Facebook och hyllningarna strömmade in. Jag kan bara hålla med, man blir faktiskt lite rörd av att läsa detta!

Gilla gärna om du vill hylla denna barnläkare för en otroligt fin gest!