Pappan lämnade in Lotto för 58 kronor. På påskafton vann barnfamiljen en storvinst på 7,7 miljoner.

En barnfamilj i Malmö fick en rejäl påskgåva i helgen. Pappan i familjen lämnade in en Lotto-kupong för 58 kronor – och vann en storvinst på drygt 7,7 miljoner kronor. Det skriver Kvällsposten på nätet. Siffrorna på kupongen motsvarade familjemedlemmarnas födelsedagar. – Det bästa med detta är att vi kan säkra upp barnens framtid ekonomiskt, säger pappan i familjen till Svenska spels vinnarambassadör Pierre Jonsson, enligt Kvällsposten.  

Det är nog inte så många familjer som räknar med att vinna storvinsten på Lotto, även om alla så klart hoppas. Så det blev en riktigt positiv påsköverraskning för barnfamiljen i Malmö som drog hem storvinsten i helgen.

Pappan lämnade in en spelkupong för 58 kronor.

– Han hade använt familjens födelsedagar när han valde vilka siffror han skulle spela, säger Svenska spels vinnarambassadör Pierre Jonsson till Kvällsposten.

Eftersom ingen hade haft sju rätt på Lotto 1 de senaste två lördagarna låg en stor summa pengar i potten i lördags. Malmöfamiljen var enligt Kvällsposten de enda som hade sju rätt – och kammade därmed hem hela summan på 7 774 990 kronor. Fast först kunde de inte tro på det.

– Efter dragningen på påskafton hade de fått uppfattningen att de hade fem rätt. Först när de kollade lite noggrannare dagen efter upptäckte de att de hade sju rätt. De visste att storvinnare brukar bli uppringda och gratulerade – och när ingen ringde på hela påskdagen blev de väldigt nervösa över att något kanske hade gått fel, säger Pierre Jonsson till Kvällsposten.

Det visade sig att Svenska spel hade fel telefonnummer till familjen. Men till slut fick de kontakt. Familjen, som vill vara anonym, berättade då för Pierre Jonsson att de vill använda pengarna till att lösa lån och sedan investera, skriver Kvällsposten.

– Det bästa med detta är att vi kan säkra upp barnens framtid ekonomiskt. Samtidigt kan man njuta lite extra av livet och få lite guldkant på vardagen, säger pappan till tidningen.

Vi säger grattis till familjen. Gilla gärna om du också vill gratulera!

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna