Pappan och dottern firar sina födelsedagar med 39 goda gärningar. Detta kan inspirera alla!

Jag brukar inte längre fira min födelsedag så stort, men jag minns att jag älskade den när jag var liten. Sommaren hade precis börjat och inte nog med det: jag fick dessutom en massa paket från släkt och vänner. Jag brukade få välja vad jag ville ha för mat och sedan gjorde alltid mamma tårta. Helst med jordgubbar på, i sann sommaranda. Därför blir jag extra imponerad av denna sjuåriga tjej, som skippar presenter och glamoröst firande för att göra goda gärningar tillsammans med sin pappa. Vilken grej!

I maj fyllde Lee Beck 32 år och hans dotter Amélie fyllde sju år. Men i stället för traditionellt firande bestämde de sig för att göra något nytt – nämligen 39 slumpmässiga gärningar av godhet i området de bor i Oxford, England.

Bildkälla

11429953_10153542495246842_6999983740088738199_n

Siffran valde de för att det är summan av hur gamla de båda skulle bli. Men det var svårt att ”bara” välja 39 saker att göra för människorna runt omkring dem. Flickans och pappans fantasi visste inga gränser.

– Vi tänkte på alla personer runt omkring oss som vi ville hjälpa eller tacka, säger Lee Beck till Upworthy.

Till slut lyckades den godhjärtade duon bestämma sig för 39 saker. Det var allt från att ge ut gratis pennor i skolan och ge bort såpbubblor till att skriva tackbrev till bland annat lärare, polisen och räddningstjänsten och skänka pengar till olika organisationer. Lee Beck registrerade sig också som organdonator.

Andra exempel på goda gärningar de gjorde var att skapa en lek för alla och måla en hopphage för alla att använda.

Bildkälla

godagarningar5

De skänkte en växt till ett hospice som hade tagit hand om en släkting.

Bildkälla

godagarningar4

De plockade upp skräp i den lokala parken.

Bildkälla

godagarningar3

De skänkte böcker till ett barnbibliotek, lämnade pengar till en önskebrunn och gjorde en massa andra goda gärningar.

Bildkälla

godagarningar2

– Jag minns alla människor som har hjälpt mig, och kände att jag borde föra det vidare. Självklart är godhet ovillkorligt och vi borde alla vara tillmötesgående och omtänksamma. Jag gjorde bara lite mer än vanligt under denna utmaning, säger Lee Beck till Upworthy.

När han och dottern var klara lade de upp en video med alla 39 goda gärningar på Youtube, som du kan se nedan.

– Vi hoppas att detta inspirerade dig att göra åtminstone en handling av godhet för någon annan, säger Lee Beck i slutet av videon.

Vilken inspirerande duo! Gilla gärna om du också tycker att detta var en fantastisk idé.

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: