Pappan övergav mamman och 2 barn. 30 år senare ser sonen en servitris och gör något som delas av tusentals över hela världen.

Att uppfostra ett barn är inte alltid det enklaste – speciellt inte om du tvingas göra det själv eftersom den andra föräldern är frånvarande. När Sean Whalen var liten blev han tillsammans med sin bror och mamma utkastade ur hemmet efter ett bråk mellan de båda föräldrarna. Mamman tvingades uppfostra de båda barnen helt på egen hand och hon fick arbeta hårt med dubbla jobb för att få allt att gå runt. 30 år senare, alldeles nyligen, var Sean med sin egen son och åt på en restaurang. Efter en liten stund fick han syn på en servitris – och fick uppfattningen om att hon inte alls ville vara där utan, precis som fallet var med hans egen mamma, bara jobbade hårt för att kunna försörja sina barn som en ensamstående mor. Då fick Sean en underbar idé, och hans historia om den jobbiga skilsmässan och vad som sedan hände på restaurangen sprids nu som en löpeld på nätet.

I ett uppmärksammat Facebook-inlägg berättar Sean om besöket på den kinesiska restaurangen, där han blev påmind om skilsmässan och mammans alla uppoffringar.

”SKILSMÄSSA. Dagen då mina föräldrar bröt upp är för evigt fastetsat i mitt minne. Jag och pappa hamnade i ett stort slagsmål. Jag, min mamma och min lillebror åkte därifrån eftersom min pappa blev galen. Vi stannade på ett hotell den natten. När vi kom tillbaka nästa dag hade min pappa bytt dörrlås. Jag såg min mamma bönfalla honom genom dörren för att släppa in oss och hämta kläder”, skriver han och fortsätter:

”Jag, min mamma och min lillebror flyttade in i ett liten lägenhet och hade ingenting alls. Personer från kyrkan kom dit med kastruller, stekpannor, soffor, sängar och mat. Min pappa tog ut pengar från banken och lämnade bokstavligt talat min mamma med pengarna hon hade i plånboken. Hon kunde inte göra någonting. Ingen familj i närheten. Inget riktigt stöd bortsett från främlingarna i kyrkan.

Jag började inse hur mycket min mamma gick igenom med dubbla jobb först när jag själv blev ensamstående förälder. När jag var yngre förstod jag aldrig all den kraft och ansträngning hon la för mig och min lillebror. Hon slet. Hon jobbade livet av sig bara för att vi skulle gå runt. Hon gjorde allt hon kunde så att jag och min bror kunde ha allt vi någonsin önskade.”

Bildkälla: Sean Whalen (Facebook)

seanwhalen

Så när Sean och hans son nyligen satt på restaurangen fick han plötsligt syn på en ny servitris – som inte alls passade in i miljön. Men hon var fantastisk.

”Över småprat och vattenpåfyllning fick jag känslan av att den här ensamstående mamman inte ville vara där, men var tvungen och gjorde sitt bästa för att le. Det slet ut mitt hjärta. Jag tänkte på min mamma, och jag såg samma kamp hos den här kvinnan som jag såg hos min mamma. En ensamstående mor. Kanske av sitt eget val. Kanske inte. Men ändå arbetandes en onsdagkväll för att säkerställa att hon kan ställa mat på bordet och skor på barnens fötter.

Inte för rikedom. Inte för status. Men för att leva. För att förhoppningsvis kunna ge saker till sina barn som får dem att le. Jag sympatiserade med henne. Jag kände hennes smärta. Jag kunde inte sluta tänka på min egen mamma och hur svårt det är för en ensamstående mor att gå från husmor till försörjare. Jag kan inte ens nästan förstå hur det måste kännas för vissa mödrar.

Jag vet att min dricks inte betalar hennes hyra.

Jag vet att min dricks inte betalar hennes barns tandställningar.

Jag vet att min dricks inte fyller kylskåpet.

Men jag hoppades ikväll att det på något sätt kunde ge henne ett leende, och att hon kan gå hem till sina barn gladare än när hon lämnade dem.

Jag vet inte hennes hela historia. Jag behöver inte. Jag kände ikväll att längs vägen kanske någon gjorde så här för min mamma och att det var vad som fick henne att arbeta under kvällar då hon ville ge upp. Jag vet inte. Jag kommer förmodligen aldrig att få veta. Men jag vet det här:

Jag har blivit välsignad med mer än vad som kan räknas och min mamma la vägen för min fortlevnad. Hon visade mig hur man studsar tillbaka. Hon visade mig vad arbete och ansträngning är. Jag hoppas att den här lilla gesten med min son ikväll kan lysa upp den här kvinnans liv så att hon kan vakna upp imorgon och slåss i medvind.

Ensamstående mammor som kämpar… RESPEKT. Ni är underbara och era efterkommande kommer lära från era ansträngningar. De ser upp till er. Precis som jag såg upp till min mamma.

Mamma, jag älskar dig. Du är min hjälte.”

Sedan har Sean laddat upp en bild på Facebook – där han har gett servitrisen 100 dollar i dricks, vilket motsvarar över 800 kronor. Så fint!

Bildkälla: Sean Whalen (Facebook)

kvitto

Dela gärna vidare om du också tycker att det var en gripande historia som fler borde ta del av.