Pappan räddar livet på sin ettåriga son – såg något ovanligt på fotot

När man får barn vill man föreviga vart enda ögonblick, ingen händelse får gå omärkt förbi.

Första tanden, första leendet och första steget, allt ska finnas dokumenterat i album. Så var det även för den här brittiska familjen.

Men en dag när pappa Owen tittade på bilder av sin son upptäckte han någonting han tyckte verkade märkligt.

Facebook/EmilySmith

Det som de flesta avfärdat med en reflektion från blixten pockade på Owens uppmärksamhet. Han satte sig vid datorn och började söka bland olika sidor på internet.

Svaren han hittade var inte de han hade hoppats på.

Facebook/EmilySmith

Han packade genast in sin familj i bilen och åkte till sjukhuset. En månad senare fick Jaxsons föräldrar, Owen och Emily båda 20 år, det fasansfulla beskedet.

Deras ettårige son hade cancer. Jaxson hade drabbats av en ovanlig cancerform, retinoblastom, en elakartad tumör i ögat.

Facebook/EmilySmith

Förr i tiden avlägsnades ögat och dödligheten var hög, men idag är chanserna betydligt bättre. Läkarna tror att Jaxson öga kommer gå att rädda med cellgifter.

Att vara så liten och så sjuk är inte lätt, Jaxson tappar hår, är trött och mår dåligt, men hans tumör har redan minskat med ca en tredjedel i storlek.

Här kan du se ett inslag om Jaxson och hans pappas otroliga upptäckt.

Vilken tur att Owen såg skillnaden i ögat, och att han inte struntade i sin oro. Hade det inte uppmärksammats hade Jaxsons chanser minskat dramatiskt.

Dela gärna denna artikel för att hylla Owen och för att önska Jaxson all lycka till i rehabiliteringen.