Pappan ser att dörren står öppen och treåringarna saknas – 20 år senare får familjen veta vad som hände

Tänk dig att som förälder se att ytterdörren står öppen och att dina barn plötsligt saknas. Jag kan inte ens föreställa mig hur många tankar jag skulle hinna tänka och hur snabbt mitt hjärta skulle slå. 

Den fasan fick en pappa vid namn Tom Woracek känna på när han en dag skulle göra sig iordning för jobbet. Idag, 20 år senare, är mysteriet löst.

År 1997 är ett år som pappan Tom Woracek aldrig glömmer. Det var tidig morgon och Tom han precis gjort sig klar för att åka till jobbet , han skulle bara väcka sina små döttrar. Då upptäckte han att lamporna var tända och att ytterdörren stod öppen.

Utan några spår av var de endast tre år gamla flickorna tagit vägen började en svår och jobbigt jakt i ett iskallt Nebraska, USA. Då visste ingen om någon kidnappat flickorna, eller hur försvinnandet gått till, men man visste att de inte skulle klara sig länge i det snöiga och frostiga landskapet. 

Men så plötsligt hittar polisen små fotsteg i en gränd, och hoppet om att det var flickornas besannades. 

Ihopkrupen låg treåriga Jennifer, och ovanpå henne hade Kourtney lagt sig för att värma sin tvillingsyster. Båda flickorna var stelfrusna och medvetslösa, och sjukvårdarna fick jobba snabbt för att de skulle överleva. 

Tack vare polisens gedigna sökande och sjukvårdarnas snabba agerande kunde de två treåringarnas liv räddas.

Idag, 20 år senare, får de titta på deras dramatiska räddningsvideo:

Det visade sig att flickorna själva hade öppnat ytterdörren mitt i natten för att smita ut på äventyr, något som hade kunnat sluta i katastrof. Småbarn är snabba och kan inte göra riskbedömningar, därför kan vi bli bättre på att tala med dem om faror. 

Dela gärna om du också blev glad över att just den här historien slutade lyckligt!