Pappan skulle passa sin dotter 1 kväll – efter bara en timme rusas hon till sjukhus

Barn är små och ömtåliga, och ingen kan nog föreställa sig att någon i ens omgivning skulle kunna skada ett barn.

Ändå händer det, skakade barn eller AHT (Abusive head trauma) är den näst vanligaste dödsorsaken bland spädbarn under sex månader efter plötslig spädbarnsdöd skriver 1177.se.

Cheyenne Rae Owensbys föräldrar hade gått skilda vägar strax efter att hon föddes. Varannan helg spenderade den då åtta månader gamla flickan hos sin pappa.

Men en gång så tog det inte mer än en och en halv timme innan Cheyennes mamma Amy fick ett telefonsamtal ingen mamma någonsin ska behöva få.

Hennes dotter var på väg i ambulanshelikopter till ett närliggande sjukhus, hon andades inte.

Facebook/PrayersforCheyenneRae

Hennes pappa hade blivit irriterad och arg när han inte fick tyst på sin dotter och då skakat henne i hopp om att hon skulle tystna. Det kommer han att få ångra bittert i resten av sitt liv.

Han hade skakat henne så hårt att hon fått en skallfraktur och kraftiga hjärnblödningar, läkarna trodde inte att hon skulle överleva natten eftersom att hon hade så omfattande skador.

När Amy kom till sjukhuset såg hon sin dotter ligga i en sjukhussäng full av sladdar och bandage. Cheyenne fick genomgå många operationer, och man var tvungen att operera bort halva hennes hjärna skriver Daily Mail.

Facebook/PrayersforCheyenneRae

Men mot alla odds så kämpade den lilla flickan på och efter en månad på sjukhus kunde den Cheyenne få åka hem. Så här skriver Cheyennes mamma Amy på Facebooksidan Prayers for Cheyenne Rae som hon startat för att upplysa andra om hur farligt det är att skaka sitt barn.

Facebook/PrayersforCheyenneRae

”Jag lämnade min glada och friska 8-månaders dotter hos sin pappa för natten. En och en halv timme senare fick jag ett telefonsamtal som skulle förändra mitt liv för alltid.

Min älskade bebis andades inte. Mannen jag älskade, min första kärlek som jag delat nästan 10 år av mitt liv med gjorde detta mot VÅR dotter. Hela min värld rasade samman.”

Facebooksidan kan man också läsa att Cheyennes pappa James Davis Jr, den 29 april 2013 dömdes till 10 års fängelse och 5 års villkorlig dom efter att han avtjänat sitt straff.facebook/PrayersforCheyenneRae

Facebook/PrayersforCheyenneRae

Trots att man tagit bort halva Cheyennes hjärna så lärde hon sig både, prata och leka.

Hon är förlamad på högra sidan av kroppen, men hon har inte tappat livslusten och kämpar på trots sitt handikapp. Idag är hon 5 år och njuter av livet, när man ser hennes vackra leende kan man inte i sin vildaste fantasi föreställa sig vad som hänt henne.

Facebook/PrayersforCheyenneRae

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook för att hjälpa Amy sprida varningen om hur fruktansvärt illa det kan gå om man skakar sitt barn.