Pappan tar en bild på döende dottern – anledningen skär rakt in i hjärtat

Engelsmannen Andy Whelan ville visa världen hur cancer hos barn ser ut. När hans 4-åriga dotter Jessica diagnostiserades med neuroblastom, en komplicerad typ av cancer som drabbar småbarn, upplevde han på nära håll hur plågsam sjukdomen kan vara. Trots massor av behandlingar blev Jessicas hälsa snabbt sämre och enligt Andy rasade hon så mycket i vikt att tumörerna buktade ut ur hennes kropp.

När Jessica bara hade ett par veckor kvar att leva tog Andy därför den här svartvita bilden av sin dotter och lade ut den på Facebook. Med slangar ur näsan är hennes ansikte förvridet av smärta och en tår rinner ner för kinden. Den lilla flickan lider.

”Det här är den svåraste bild jag någonsin tagit, det är min egen lilla dotter. Efter tolv månaders kamp mot cancern fick hon för några dagar sedan beskedet som förmodligen innebär att hon bara har några veckor kvar att leva. Det här är tyvärr ingen ovanlig syn för vår familj, det här är cancerns riktiga ansikte”, skrev Andy på Facebook.

Familjen Whelan har beslutat att avsluta Jessicas behandling så hennes lidande får ett slut. Hon älskar det långa håret som nu vuxit ut igen men är för ung för att förstå vad hon upplever.

Om du vill hjälpa familjen Whelan att skapa så många minnen som möjligt under Jessicas sista tid kan du ge ett bidrag till deras fond.

Dela gärna vidare pappans hjärtskärande ord på Facebook för att öka medvetenheten om barncancer.

Vi kan alla hjälpas åt att ge forskarna bättre förutsättningar att bekämpa barncancer genom att ge en gåva till Barncancerfonden.