Pappan tatuerade sig så att cancersjuka sonen inte ska känna sig ensam.

I mars 2015 fick John Marshall och hans lilla son i den amerikanska delstaten Kansas det värsta tänkbara beskedet. Något som alla föräldrar fruktar för sina barn. Den lilla pojken hade drabbats av en sällsynt elakartad hjärntumör. De kommande månaderna innebar flera behandlingar och tuffa operationer för att få bukt med Gabriels cancer och till sist kunde läkarna konstatera att man hade fått kontroll över tumören. Det finns visserligen kvar en del av tumören i huvudet, men de senaste kontrollerna har visat att Gabriel är stabil bra och det har nu gått hela 9 månaders sedan han behövde genomgå någon behandling. Men på hans lilla huvud finns något som alltid kommer att påminna honom om vad han varit med om. Där sitter nämligen ett rejält operationsärr från läkarnas ingrepp. Ett ärr som fick den lilla pojken att erkänna för sin pappa att han kände sig som ett ”monster”. När pappa John fick höra detta bestämde han sig för att han var tvungen att göra något för sonen skulle slippa känna sig så ensam.  

”Det krossade mitt hjärta”, säger John till Buzzfeed om hur han kände det när den nu 8-åriga sonen Gabriel erkände att ärret på hans huvud fick honom att känna sig som ett monster.

operation1
Bildkälla: John Marshall (Facebook)

Den tuffa behandlingen och de jobbiga operationerna var över, men ärret skulle han få bära med sig i resten av sitt liv.

operation1
Bildkälla: John Marshall (Facebook)

Då kläckte pappa John den lika briljanta som hjärtevärmande idén: han skulle skaffa en tatuering som såg ut precis som sonens ärr. ”Jag sa till honom att om folk ville stirra, då kan de få stirra på oss båda”, berättar John för Buzzfeed.

Den 28-åriga pappan passade sedan på att ladda upp bilden för att delta i en tävling kallad #Bestbalddad som anordnades av barncancerorganisationen St. Baldrick Foundation. Det är en tävling där män rakat sina huvuden i stöd för barn som har eller som har haft cancer.

”Jag tatuerade in min sons ärr för att hjälpa honom med självförtroendet” skrev John och skickade in sitt bidrag. Och det träffade juryn rakt i hjärtat. Bilden vann och har sedan dess fått enormt stor spridning på nätet.

– Det är första gången vi sett en pappa som utöver att ha rakat sitt huvud för att visa solidaritet med sitt barn, även skaffat en tatuering för att stärka sitt barns självförtroende, säger Alison Sutton vid organisationen till Buzzfeed.

johngabriel
Bildkälla: John Marshall (Facebook)

Stor tumme upp till pappa John för hans fina stöttning till sonen och en minst lika stor tumme upp till Gabriel för hans kamp med att kämpa ner cancern!