Pappan tog ett foto av sonen och la upp på Facebook. Nu sprids bilden av miljoner världen över.

Carter Gentle från Farmington i delstaten Maine är en speciell liten 7-åring. Han föddes med ett medfött hjärtfel men har en familj som verkligen, verkligen älskar honom. Under sina sju år på jorden, har Carter fått gå igenom mer än de flesta av oss någonsin kommer att göra under en hel livstid. För några veckor sedan öppnade läkarna upp pojkens bröstkorg för en tolfte hjärtoperation. Det är ingen lätt sak för en familj att uthärda, än mindre ett barn. När bandagen togs bort, var Carter ledsen efter att ha sett sin ärrade kropp. Då fick pappa Mark en idé. Han tog ett kort på sin tuffe, lille son och postade bilden på Facebook. Han uppmanade sina vänner att skicka en uppmuntrande hälsning till Carter och responsen var massiv. Bilden blev en viral succé och fick över en miljon ”Gilla”-markeringar. En liten gest kan verkligen göra så mycket och jag hoppas verkligen att Carter får all den uppmärksamhet som hans mod och styrka förtjänar!  

Det här är Carter. Han är som vilken 7-årig pojke som helst, bara det att han har ett medfött hjärtfel.

carter

För bara några veckor gick han igenom sin 12:e hjärtoperation.

carter2

”Carter tog av sina bandage i morse. Han grät i 45 minuter när han såg sina ärr. Han sade att han var rädd för att människor kommer att tycka att han var ful”, skrev pappan Mark Gentle på Facebook.

carter3

”Det är tufft att höra det som förälder. Vi berättade för honom att hans ärr är vackra och försökte få honom att känna sig som en superhjälte”, fortsatte pappan.

carter4

Han lade upp en bild på Carter och trodde bara att några vänner skulle gilla bilden. Mark och hans fru Sarah blev chockade när några hundra förvandlas till ett par tusen – som sedan förvandlas till ett par miljoner.

carter5

Carter kunde höra hur det plingade till i pappans telefon så fort någon ny person hade gillat bilden. ”Pappa, är det till mig igen?”, frågade han hela tiden.

carter6

”Hans ärr är det som gör honom honom till den han är. Han visar alla att allt går att övervinna och att han var starkare än sjukdomen som försöker döda honom”, skriver pappa Mark.

carter7

Och jag tror att vi alla kan enas om att lille Carter är en riktigt kämpe och ett föredöme. Ärr är inget du ska behöva skämmas för!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna