Pappan vänder på leksaken och ser en giftig orm – nu vill han varna andra föräldrar

Josh McClane var utomhus och lekte med sina barn Judson och Jasmine när det förskräckliga plötsligt inträffade.

Judson hade gått iväg för att hämta sin leksakslastbil när Josh hörde ett gallskrik.

”Jag hörde att han gnällde,” säger Josh till KATV ”Jag antog att det var en myra eller kanske en geting.”

Flickr

Men när han kom närmre såg kan två bett i pojkens ben. Det visade sig att det gömt sig en vattenmockasin (en orm som är släkting med huggormen) under Judsons leksakslastbil.

Efter att ha konsulterat läkare i området åkte de till barnsjukhuset i Little Rock. ”Han hade väldigt ont när vi kom fram” berättar hans pappa.

Judson behövde 16 ampuller med motgift när han kom till sjukhuset, men återhämtade sig trots detta relativt snabbt.

Lamor Williams arbetar på Little Rock Zoo säger i en intervju till KATV:  ”Ormarna vanligtvis inte är aggressiva om de inte känner sig hotade.Wikipedia

Ormar gillar varma platser och det kan därför vara bra att vara försiktig när man vänder på leksaker eller annat ute i trädgården fortsätter han.”

Att göra sig av med potentiella gömställen så som högt gräs och lövhögar i din trädgård kan minska riskerna för att råka bli biten.

Parningstid för våra svenska huggormar är i april till maj så då kan det vara bra att vara extra försiktig om du har barn som leker utomhus. Se till att ha god uppsikt och kolla gärna leksaker och andra platser där ormarna kan gömma sig.

Ett annat bra tips kan vara att se till att det inte finns möss eller andra gnagare som ormarna lever på i trädgården, då är det inte lika troligt att du hittar några ormar i din trädgård.

Lifeaspire

Dela gärna denna artikel så att fler föräldrar slipper råka ut för otrevliga överraskningar i vår.