Pappans livräddande löfte till sin son är något alla föräldrar borde läsa och ta med sig.

Jag minns när jag precis börjat komma upp i tonåren och det här med alkohol blev något som jag blev allt mer nyfiken på och detsamma gällde för mina kompisar. Men hur spännande det än var så var mina föräldrar noga med att påminna mig om att det faktiskt är en drog som kan göra en riktigt berusad. Flera gånger berättade de i detalj hur farligt det kan vara att dricka för mycket och de påpekade även att det aldrig någonsin var okej att köra bil med alkohol i blodet. Detta är något jag är väldigt tacksam för idag för tack var deras samtal med mig har jag sluppit vara med om hemska olyckor eller brott kopplade till alkohol. Jag tyckte därför att det kunde vara bra att dela med mig av en berättelse på samma ämne som är skriven av en användare på den sociala nyhetssidan Reddit. Användaren berättar där om ett löfte som pappan gav rörande just alkohol och bilkörning. Ett löfte som han aldrig svek. Läs historien nedan och dela gärna den vidare sedan så att fler kan få ta del av det viktiga budskapet.

Dagen innan jag skulle börja på gymnasiet hade min pappa ett samtal med mig om drickande. Han fick mig att lova något i stil med ”om du någonsin hamnar i en situation där du är full, din förare är full osv. så kan du alltid ringa mig så kommer jag och plockar upp dig. Oavsett vilken tid det är så ska du veta att jag kommer att vara där och jag kommer inte vara arg eller berätta för din mamma.”

Hur som helst, under mitt första år på skolan ljög jag för mina föräldrar och sa att jag skulle sova över hos min bästa kompis. Men i stället åkte jag till en rejäl gymnasiefest med mina vänner. Vi blev jättefulla och festen höll på ända till klockan 2 på natten. Min kompis som hade kört var full men insisterade på att hon var tillräcklig okej för att kunna köra. Allt jag kunde höra var min pappas röst i huvudet.

Så, jag ringde till honom. Han var nyvaken men körde ändå 45 minuter för att plocka upp mig. Och han hämtade inte bara mig. Han skjutsade dessutom hem mina två kompisar. Det var en tyst bilfärd och det kändes som att han skulle skälla ut mig efter noter så fort vi släppt av mina vänner.

Det var för 10 år sedan och han har fortfarande inte sagt ett ord om det. Om någon av er har barn som är på väg in i denna ålder föreslår jag att du ger dem samma löfte. Vem vet vad som hade kunnat hända oss den där natten om han inte varit där för mig.

Snälla dela det här vidare med andra föräldrar och tonåringar för att köra full är inte bara oansvarigt, det kan förstöra oskyldiga familjer.

Här kan du läsa originalinlägget på Reddit.