Pappans nakenbild med dottern sprids nu av tiotusentals föräldrar.

”Barn och vuxna får vara nakna tillsammans. Om det inte skulle vara naturligt, skulle vi ha fötts med kläder på. Att vara naken med ditt barn är inte äckligt, det är naturligt”. Så skriver den danske komikern Torben Chris på Facebook i ett inlägg som spridit som en löpeld över nätet. Torben skriver att han tröttnat på den skeva bild vi har av nakenhet, bland annat efter att fått samtal från flera män som känner sig misstänkliggjorda när de badade tillsammans med sina döttrar och delat bilden på sociala medier.

Hur naken får man egentligen vara med sitt barn?

Frågan är inte helt enkel och jag tycker man ska ha respekt för allas åsikter. Men danske komikern Torben Chris hoppas att hans inlägg på Facebook kan få en del att tänka om. Efter att uppträtt med sin show ”JYDELOGIK”, där han skämtade om dagens nakenskräck, var det flera män som hörde av sig till honom. De berättade att de ofta kände sig misstänkliggjorda från människor som sett bilder på när de badar med sina döttrar i badkaret.

”Det har framkommit många skrämmande exempel på när dessa pappor anklagas för att vara pedofiler. En man berättade att han blev anklagad för pedofili för att han badade med sin 2-åriga dotter. en annan blev anklagad för att ”uppmuntra” till pedofili”, skriver Chris på Facebook i ett inlägg som delats av tiotusentals.

Jeg har aldrig fået mere positiv respons på nogen joke, end den jeg lavede om NØGENHEDSFORSKRÆKKELSE i mit one man show …

Posted by Torben Chris on den 13 december 2015

Nakenhet måste kopplas ihop med sexualitet. Men vår tids skeva ideal gör ofta det ändå, menar Chris.

”Hör här: Barn och vuxna kan mycket väl vara nakna tillsammans. Om vi inte kan stå ut med att se varandra nakna så skulle vi ha fötts med kläder på. Det är inget fel med en pappa som tvättar sin dotters rumpa och snippa när hon är ett barn. Tvärtemot är det snarare bara äckligt om ingen gör det och orättvist om det bara är mamman som gör det”, fortsätter Chris.

Han tror istället att det kan vara hälsosamt för barn att se en naken, naturlig kropp.

”I dag är det så mycket fokus på människors konstiga kropssideal. Och hur ska de få ett annat ideal om de bara ser lättpåklädda vuxna i underklädesreklamer. Jag skulle därför vilja påstå att det är sunt för ett barn att se mig naken. Jag är ett skönhetsideal, som man borde leva upp till.

En pappa som badar med sin lilla dotter är ingen pedofil, det är trevligt och mysigt.”

Ingen ska behöva anklagas för att vara pedofil bara för att man badar med sin dotter. Dela gärna om du håller med Chris.