Pappans sista önskan till frun får mitt hjärta att fyllas av kärlek.

Lucy träffade sin blivande make Paul när de studerade medicin tillsammans. Första gången hon såg honom tyckte hon att han verkade vara lite ”nördig” och hon var inte speciellt intresserad. Men allt eftersom tiden gick fick Lucy känslor för Paul. De förälskade sig och senare skulle hon också gifta sig med honom. Paret var lyckliga och såg ljust på framtiden. Det var då bomben slog ned. Även om Paul aldrig hade rökt, så fick han diagnosen lungcancer. Den var elakartad och det fanns inget läkarna kunde göra. ”Efter att han fick diagnosen, frågade jag honom vad jag kunde göra för honom”, berättar Lucy för GMA. ”Vill du resa med dina bröder? Vill du att jag ska hjälpa dig att uppnå något som inte innefattar mig?” Men Paul hade inga sådana önskningar. Han ville tillbringa sin sista tid med Lucy, men innan han skulle ta farväl vill han gärna få uppleva en sak till…  

Pauls sista önskan var att få uppleva något av det största som finns. Han ville skaffa barn med Lucy, trots att han inte hade lång tid kvar att leva.

Skarmavbild 2016-01-28 kl. 14.13.41

Lucy blev lite orolig. Skulle det inte bli svårare att gå igenom allt detta om det fanns ett barn i bakgrunden som Paul var tvungen att säga farväl till en dag? ”Jo, det kommer det att bli”, svarade Paul.

Skarmavbild 2016-01-28 kl. 14.13.33

Så paret fick en dotter tillsammans. De sista dagarna i livet var Paul en väldigt, väldigt lycklig man. Mitt i all sorg kände han en enorm kärlek.

Skarmavbild 2016-01-28 kl. 14.11.07

Paul skrev ned sina sista tankar om livet och sin dotter i en liten bok, ”When Breath Becomes Air”. Den släpptes i januari 2016 och är en storsäljare. Tonen i boken är nyfiken, snarare än ledsen.

Skarmavbild 2016-01-28 kl. 14.11.19

”Jag började inse att ställas ansikte mot ansikte med min egen dödlighet, på sätt och vis förändrade ingenting och allting”, skriver han bland annat.

I mars 2015 avled Paul. Han blev 35 år gammal.

Skarmavbild 2016-01-28 kl. 14.11.42

I boken beskriver han också kärleken mellan pappa och dotter.

”Egentligen finns det kanske bara en sak att säga till dig… Det är enkelt. Du fyllde en döende mans hjärta med stor glädje, en glädje som jag aldrig tidigare upplevt i mitt liv. En glädje som inte hungrar efter mer & mer, utan en glädje som gör att jag lägga mig och vila, lugnt och stilla”.

Skarmavbild 2016-01-28 kl. 14.11.36

Titta gärna på denna känslosamma video nedan:

Dela gärna detta vidare om du är glad för Paul som fick känna kärleken till ett barn! Jag hoppas verkligen den här familjen får ett lyckligt liv i fortsättningen och att dottern tar med sig sin pappas kärlek in i vuxenlivet.