Paret adopterade 5 traumatiserade syskon. När jag ser barnen idag rinner tårarna ned för kinden.

Tyler Nichols från Texas vet hur det är att skiljas ifrån sina nära och kära. Tylers farfar var bara en liten pojke när hans sex syskon slets ifrån honom och blev satta i olika fosterhem. Farfarn växte upp med en underliggande känsla av sorg och slutade aldrig tänka på sina försvunna bröder och systrar. Lyckligtvis återförenades alla syskon igen, årtionden senare. Så när Tyler och hans fru Beth började fundera på att skaffa familj, lät de sig inspireras av Tylers farfar och dennes stora syskonskara. ”Om vi fick chansen att få behålla en familj tillsammans, och inte splittra syskonen, så ville vi verkligen göra det”, säger Tyler. Tyler och Beth kunde tänka sig att adoptera en syskonskara, men de satte en gräns på högst fyra barn. Ett tag senare fick paret ett telefonsamtal från en adoptivbyrån, som meddelade att de hade en syskonskara på fem stycken som var i behov av en familj. Tyler och Beth tvekade inte en sekund. För även om fem barn var mer än de räknat med, insåg Tyler och Beth att de aldrig skulle vilja splittra syskonen. De skulle också uppfylla sin andra dröm, om att få en liten flicka. Paret reste till Sydamerika för att adoptera de fem syskonen; Yohan (9), Patty (8), Wilson (7), Oscar (6) och Heidy (4). Men väl på plats upptäckte de något som chockade alla.

Tyler och Beth kastades bokstavligen i på okänt territorium. Det var inte bara det att paret inte hade någon som helst erfarenhet från föräldraskapet, de var dessutom i ett främmande land med bara sju veckor på sig att skapa och få kontakt med syskonskaran. Syskonen var också väldigt avvaktande mot paret, de litade i princip inte på någon förutom sig själva.

De starka banden mellan bröderna och systrarna var ett resultat av att barnen uppfostrat sig själva. De visste inte vad en förälder var. Något som överraskande Tyler och Beth var det faktum att den äldsta systern, Patty, hade rollen som ”mamma” bland syskonen. Hon var bara sex år gammal när hon tvingades sluta vara barn, för att istället ta på sig vuxenansvaret och agera mamma. Det hade också satt sina spår. Patty var stressad och visade ångestsymptom hela tiden.

Men titta gärna på den vackra videon nedan för att ta reda på vad som hände sedan, och hur Tyler och Beths kärleksfulla inställning förändrade allt.

Tänk om fler människor kunde vara som Tyler och Beth! Alla barn förtjänar att vara barn och alla barn förtjänar att behandlas med kärlek, respekt och värme. Dela gärna om du håller med och om du vill rikta ett stort tack till Tyler och Beth.