Paret får reda på att deras bebis kommer att dö – då fattar mamman ett osjälviskt beslut

Royce och hans fru Keri var lyckliga och väntade barn, men deras liv skulle snart ta en oväntad vändning. På en rutinkontroll med ultraljud såg läkaren att någonting var fel.

Dottern som låg i magen hade ingen hjärna och skulle inte överleva mer än högst ett par dagar efter födseln. De ställdes inför ett nästan omöjligt val.

Skulle de vänta tiden ut med vetskapen om att hon aldrig skulle överleva eller skulle de göra abort?

Trots att deras liv precis raserat tittade Keri gråtandes upp på läkaren och frågar om dotterns organ skulle gå att donera. Det skulle dom, om graviditeten fick fortsätta.

Det är inte alla som vågar berätta om sina motgångar men Royce kände att detta var någonting han ville dela med sig av.

Det gjorde han helt rätt i, hans hyllningstext till sin fru, som han har delat på sin Facebook-sida har spridits som en löpeld på internet.

Så här skriver han om sin fru: ”Hon är TUFF. Hon är MODIG. Hon är otrolig”. Hon har likt en trasmatta vävts samman av klokhet, skönhet, mod, tokighet, integritet till att bli en imponerande kvinna. Och på något sätt har hon blivit min fru”.

Royce medger att han knappt kunde tro det själv, det var som att han stod utanför fönstret och tittade in på sin fru som var en superhjälte och använde sina superkrafter. I samma sekund som hon får reda på att hennes dotter kommer att dö så tänkte hon på andra människor hon skulle rädda istället.

Att kunna tänka på andra i ett sådant läge är det nog inte många som kan. Förutom att de ville donera dotterns organ så var det en självklarhet att Eva skulle få träffa sina föräldrar även om det bara skulle bli för några timmar.

Så här avslutar han det hjärtskärande inlägget:

”Vi närmar oss slutet, och även om det kommer vara otroligt att få träffa Eva så kommer det att stå oss dyrt. Vi kommer åka till sjukhuset för att föda men vi kommer inte att komma hem med någon bebis”.

Här kan du läsa inlägget i sin helhet på engelska: 

Jag kan inte föreställa mig hur det skulle vara att få beskedet som Royce och Keri fick, att dessutom kunna vara så osjälvisk när ens liv precis har raserat är helt otroligt.

Dela gärna denna hjärtskärande berättelse, dessa föräldrar förtjänar alla hyllningar i världen.