Paret hade överdoserat på heroin – hade 4-åring i baksätet

Varning, denna artikel innehåller starka bilder som för vissa läsare kan vara stötande.

Ingen tycker om när barn far illa. I största möjliga mån ska de få vara med sin familj, men när familjens inte längre kan göra det som familj ska, nämligen att skydda sina barn mot faror, så är jag glad att det finns människor som ser till att barnen hamnar hos någon som kan ge de den trygghet dem behöver.

De här chockerande bilderna publicerades av East Liverpool Police i Ohio, USA den 8 september förra året.

Facebook/East Liverpool Police Department
Facebook/CityofEastLiverpoolOhio

Paret, pojkens mormor och hennes vän hade överdoserat på den livsfarliga drogen heroin och var på väg till sjukhuset när en polis fick upp ögonen för bilen.

De båda blev medvetslösa medan polisen försökte förhörde dem. Kvinnan hade bara sex veckor tidigare fått vårdnaden om sitt barnbarn.

Hade bilen inte stannat för polisen hade det kunnat sluta i katastrof.

Polisen som var med vid gripandet ville varna andra om hur farligt heroin är, dokumenterade händelsen som han sedan dela på polisens Facebooksida.

”Vi måste ge barnen som hamnar i dessa situationer en röst. Han kan inte tala för sig själv, men vi hoppas att hans historia kan förhindra andra från att ta heroin, speciellt när de har ansvar för ett barn.”

De skriver även att de vet att de fasansfulla bilderna kommer att uppröra många läsare, men dr vill att alla ska se hur fruktansvärt illa det kan gå om man injicerar giftet i sin kropp.

Föraren blev dömd till 360 dagars fängelse skriver East Liverpool Police på sin Facebook-sida.

Pojken har nu placerats hos släktingar skriver Sky News.

Facebook/East Liverpool Police Department
Facebook/CityofEastLiverpoolOhio

Jag blir så ledsen när jag läser om oskyldiga barn som far illa.

Dela gärna denna artikel på Facebook för att sprida polisens varning om hur illa det kan gå om man missbrukar när man har ansvar för ett barn.

 
 

Läs mer om...