Paret har varit gifta i 85 år – och deras hemlighet är enkel

Kärleken är det största och viktigaste åtagandet vi gör här i livet. Den kräver sitt engagemang, den är något vi måste kämpa för och vårda ömt, men den ger också så otroligt mycket tillbaka till våra liv. För det är trots allt så att äkta kärlek är det starkaste och finaste vi har.

I en värld där uttrycket ”tills döden skiljer oss åt” allt oftare förvandlats till tomma ord när utmaningen och kampen blivit för svår blir jag därför så glad av att läsa historien om Faustino och Estefanía – ett par som hållit sin starka kärlek levande i 85 år.

Vi spolar tillbaka bandet till 1932. I den lilla kommunen Villa del Carbón i sydöstra Mexiko träffar Faustino Jacinto en kvinna vid namn Estefanía Rodriguez – och för honom är det kärlek vid första ögonkastet.

Han vet att hon är kvinnan i hans liv och ber om hennes hand, men Estefanía ger inget svar eftersom hon inte vet vem han är.

Bildkälla: Youtube

Faustino ger inte upp. En vecka senare svarar hon äntligen ja – och han ”stjäl” henne, som man säger i Mexiko när ett par rymmer iväg.

Han är 18 år gammal, hon är bara 16, och eftersom paret inte har några pengar bestämmer de sig för att gifta sig borgerligt i tingshuset.

Bildkälla: Youtube

Sedan den där dagen har det gått 85 år.

De är fortfarande lika oskiljaktiga, de älskar fortfarande att tillbringa tid tillsammans – och de har än i dag inte spenderat en natt ifrån varandra sedan 1932!

Bildkälla: Youtube

Under årens lopp har familjen också växt… rejält.

Faustino och Estefanía har 15 egna barn, 68 barnbarn, 114 barnbarnsbarn – och 21 barnbarnbarnsbarn!

Bildkälla: Youtube

Så vad är då parets hemlighet att dela vidare till barnbarn, närstående och andra kärlekstörstande där ute? Jo, det handlar om respekt och tillit till varandra.

”Faustino har aldrig sagt något elakt eller haft dåligt uppförande”, förklarar Estefanía i en intervju med Primer Impacto.

Bildkälla: Youtube

Snart blir Faustino 103 år, Estefanía 101. De älskar varandra fortfarande över allt annat – och lär följas åt till sista andetaget.

”När en av dem dör kommer den andra att dö direkt”, säger parets ena dotter till Primer Impacto.

Bildkälla: Youtube

Kärleken övervinner allt!

Kärlek är det vackraste vi har i livet – det visar om inte annat den här historien. Tveka inte att dela vidare till dina vänner!