Paret kan inte åka hem över högtiden – då upptäcker de vad någon klottrat på kvittot

Att vara ett par med familjerna på två helt olika ställen kan ställa till med problem, inte minst vid högtider när man inom en kort tidsram ska försöka flänga land och rike runt för att hinna träffa så många släktingar som möjligt – och samtidigt se till att hålla resekostnaderna nere.

Fråga bara paret Taryn och Ben. Det unga paret i amerikanska Spring, Texas, sliter hårt med hektiska scheman på jobbet och kämpar stenhårt för att få ihop vardagen – men eftersom Bens familj kommer från Irland har de aldrig haft varken tid eller pengar att tillsammans resa den långa vägen dit och hälsa på vid sina ledigheter.

Nu lär det dock bli ändring på den saken.

I juli 2016 fick Taryn Keith och hennes irländska pojkvän Ben veta att de skulle bli föräldrar.

På grund av det långa avståndet hade Taryn aldrig haft möjlighet att träffa Bens familj – men när de nu väntade en pojke med irländska rötter längtade hon mer än någonsin efter att hälsa på dem för första gången.

Bildkälla: Taryn Keith (Facebook)

Dessvärre såg den efterlängtade resan ut att förbli en dröm även till kommande högtider.

Det gick helt enkelt inte att få ihop det.

Bildkälla: Taryn Keith (Facebook)

Men en dag förändrades allt.

Ben, som arbetar på restaurang, hade under ett skift börjat prata med en främling vid ett av borden och under konversationen kom parets dilemma på tal.

Bildkälla: Taryn Keith (Facebook)

Ben tänkte inte mer på det, men när han senare under kvällen hämtade tillbaka den betalda notan från bordet trodde han inte sina ögon.

Främlingen hade lämnat dricks på hela 750 dollar, motsvarande 6 900 kronor, och klottrat ned ett meddelande bredvid. Där stod det: ”Förhoppningsvis kan detta ta er tillbaka till Irland under högtiderna”.

Bildkälla: Taryn Keith (Facebook)

Ben blev helt mållös av den otroliga gesten. Äntligen kunde Taryn, Ben och den lilla bebisen i magen, Killian, resa hem till Irland. 

”Min pojkvän fick den här notan på jobbet igår kväll. Han är från Irland och försöker ta oss tillbaka dit när Killian föds så att vi kan träffa hans familj. Tänkte att jag skulle dela detta för att visa alla att det inte bara finns hat där ute. En sann välsignelse”, skriver Taryn Keith på Facebook.

Med allt hat som finns i världen blir jag så glad att se hur vänligheten och medmänniskorna fortfarande finns där ute. Dela gärna vidare så fler kan ta del av den fina händelsen!