Paret lät banken få smaka på sin egen medicin efter stora misstaget.

Precis som hundratusentals andra amerikaner, drabbades Warren och Maureen Nyerges av finanskrisen i USA 2010. Krisen, som började 2007 och var den värsta sedan sedan den stora depressionen på 1930-talet. Framför allt blev många amerikaner av med sina hus när bolånebubblan sprack. En viktig faktor bakom de upptrissade priserna var den snabba utlåningstillväxten från bankerna, till personer som ville köpa bostad med låg inkomst. Vissa hade kanske sig själva att skylla, men inte Warren och Maureen. När paret fick ett meddelande från Bank of America om att de skulle lämna sitt hus, blev de ursinniga. De vägrade låta se sitt hus tas ifrån dem, trots att banken insisterade. Det fanns bara ett stort problem: Paret kunde omöjligt vara skyldiga banken några pengar, eftersom de betalade sitt hus kontant en gång i tiden. Paret gick raka vägen till domstol, stämde banken och fick rätt. Bank of America beordrades att ersätta paret med 16 000 kronor, för advokatkostnader. Men banken vägrade att betala ut pengarna, trots att de hela tiden haft fel. Det var då Warren och Maureens advokat saken i egna händer..  

Parets advokat, Todd Allen, bad polisen marschera in på kontoret för plocka på sig bankens tillhörigheter. De tog med sig skrivbord, datorer och skåp. Saker som skulle ersätta de kostnader som banken var skyldiga Warren och Maureen.

”Extrema, men nödvändiga åtgärder”, förklarar Todd Allen, som fick nog när banken vägrade att svara på advokatens samtal.

”Att ha poliser som ställer sig över ditt skrivbord, med en advokat som står bakom, kan vara skrämmande. Men det är lika skrämmande att bli av med sitt hus, speciellt om man inte gjort något fel”, säger Todd.

HAAAA! People turned the tables on Bank of America. This has to be the best news stories I’ve ever seen.

Publicerat av Paul Vassiliou Jr. den 18 maj 2016

Dela gärna vidare om du tycker att advokaten gjorde helt rätt som fick låta banken smaka på sin egen medicin!