Paret räddar föräldralös och döende pojke – ett år senare går han inte att känna igen

År 2015 såg det ut som att föräldralöse Ryan inte hade många dagar kvar att leva. Han var föräldralös, svårt sjuk och undernärd. Men när ett föräldrapar från Tennesse fick se bilder på utsvultne Ryan kunde de inte bara se på. De packade väskan och åkte för att hämta hem pojken. Ett år senare är han totalt oigenkännlig. 

Det var så sent som förra året som Priscilla Morse fick se ett foto på Facebook som chockade henne totalt. På bilden syntes en föräldralös pojke som höll på att svälta ihjäl i det bulgariska barnhem han befann sig. 

Facebook/Saving Baby Ryan

Ryan, som pojken heter, var blek, smal, och nära döden om han inte fick hjälp snabbt. Priscilla ville adoptera pojken, men då hon redan hade en adoptivdotter med down syndrome och en hjärtdefekt, samt pojkarna Dylan och Jack, visste hon att det skulle innebära mycket jobb. 

Facebook/Saving Baby Ryan

Priscilla pratade med sin man David, som var helt enig med sin fru. Tillsammans beslutade de att de skulle adoptera Ryan för att försöka ge honom det liv han förtjänar. De bestämde sig för att bli föräldrar igen, och åkte för att hämta Ryan till deras hem i Tennessee. 

Men resan mot ett normalt liv var lång. Ryan hade fått svåra hälsoproblem av att vara undernärd så länge, och hans kropp var täckt av hår som en skyddsmekanism då han inte hade något underhudsfett. 

Priscilla slogs för att Ryan skulle få ett bra liv, och hon lyckades. Ett år efter adoptionen är Ryan oigenkännlig, och det största av allt är hans leende. 

Facebook/Saving Baby Ryan

Mer info om Ryans resa: Saving Baby Ryan

Föräldralösa Ryan hade dött om inte Priscilla och hennes man valt att ta in honom i deras hem. Tack vare deras medmänsklighet fick han vård, mat, och syskon som älskar honom.

Dela gärna om du vill hylla människor som paret Priscilla och Dave.