Paret tar hem 2 hemlösa bröder för att tvätta av dem och ge dem värme. 5 månader senare adopterar de barnen.

Pastor Ronnie Stewart bor med sin fru Krystal och deras tre barn i Holiday i Florida, USA. De tillhör en kyrka som heter Refuge church. En dag fick en man som heter Mark Purcell syn på en hög med vad han trodde var en donation, eller kanske överblivna sopor, utanför en välgörenhetsorganisation på samma ort. Men när han tittade närmare såg han att högen var två små barn. De var två bröder, sju månader och två år gamla, som var smutsiga och satt där i bara blöjor. Det visade sig att de två små pojkarna var barn till ett hemlöst par som brukade besöka paret Stewarts kyrkas soppkök. En dag i november frågade pastorn föräldrarna om han fick ta hem de två barnen för att tvätta av dem och ge dem värme för en natt. Men natten blev till fem månader – och mer än så.

Den hemlösa familjen bodde i ett tält i skogen, och hade inte möjlighet att ge sina två söner tak över huvudet. Pastorn tyckte synd om dem och tog hem dem en kväll för att låta dem slippa kylan för en stund.

Bildkälla

10226393_1459197178.2636

– De var täckta med insektsbett, från huvud till tå. De var så smutsiga att vi faktiskt var tvungna att bada dem, tömma badet, och sedan bada dem igen. Bebisen hade skor men inga strumpor på. Så när vi tog av hans skor ramlade skinnet på toppen av hans fötter av, berättar Krystal Stewart för Fox 13 News.

Bildkälla

bebis_pappa

Ett par dagar senare, när paret Stewart var på väg hem från kyrkan, närmade sig den hemlösa familjen tillsammans med en representant från socialtjänsten – som frågade om paret var villiga att ta hand om barnen medan de bestämde vad som skulle hända med dem. Socialtjänsten hade nämligen tagit barnen från föräldrarna.

– Vi tittade på varandra och visste att det inte fanns något alternativ. Självklart sa vi ja, säger Krystal till Fox 13 News.

Nu har det gått fem månader – något paret aldrig hade räknat med. Nu ska de adoptera bröderna och bli en familj på sju personer.

Bildkälla

10226393_1459220079.0688_funddescription

– Vi ser det inte som att vi är speciella, men vi vet att det är speciella. Vi är bara förväntansfulla att få vara med på deras resa, säger Krystal till Fox 13 News.

Paret har startat en insamlingssida för att få ihop pengar till att fullfölja adoptionen – och de har fått mycket mer pengar än de hade räknat med.

Bildkälla

ztJNtl21

På insamlingssidan berättar Krystal hela historien och tackar alla som kommer med ett bidrag.

”Som pastorer har vi alltid försökt hjälpa folk så mycket vi kan, men det här var på en annan nivå. Det var större än oss och det visste vi”, skriver Krystal.

Nu hoppas paret att deras historia även ska inspirerar andra att hjälpa bättre behövande när de får möjlighet.

En fantastisk historia om modiga och fina människor, som tar sig an två stackars barn. Världen behöver fler sådana personer! Nu kommer pojkarna att få växa upp i ett tryggt hem med tak över huvudet och mat i magen. Dela gärna vidare denna fina historia.

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna