Paret tigger vid busshållplatsen – vad polisen gör är allt annat än självklart

Det var en kall vinterdag i slutet av 2012. Vid en busshållplats i den amerikanska staden Albuquerque såg förbipasserande hur ett par stod och tiggde om pengar – och inlindad i några filtar höll de sin lilla dotter.

Snart ringde oroliga medborgare till polisen, som i sin tur skyndade till platsen för att gripa föräldrarna.

Men snart skulle allt ta en oväntad vändning.

Poliskonstapeln Luis Hernandez ryckte ut på samtalet och anlände snart till busshållplatsen, där paret stod i kylan och tiggde om pengar till en bussbiljett.

Bildkälla: Youtube

Det visade sig att familjen hade fått ett tragiskt besked en vecka innan julafton. Deras dotter var tvungen att genomgå en akut hjärtoperation – på ett sjukhus i Denver, 537 kilometer bort.

Bildkälla: Youtube

Familjen hade tillräckligt med pengar för att bekosta dottern och mammans resa – men inte nog för att den förkrossade pappan skulle kunna följa med sin älskade dotter till operationen.

Bildkälla: Youtube

Polisen Luis Hernandez kom genast att tänka på sitt eget barn, som nyligen hade blivit diagnostiserad med epilepsi. Han bestämde sig för att sträcka ut en hand – och istället för att gripa dem betalade han pappans resa ur egen ficka.

Bildkälla: Youtube

En ängel i en polisuniform – som räddade hela situationen med sin hjärtevärmande insats.

– När jag pratade med pappan och mamman så sa jag bara: ’vet ni vad, det enda jag ber er om är att ni ringer tillbaka till mig efter operationen och berättar hur allt har gått’, säger Luis Hernandez till KRQE.

Här kan du se ett videoklipp om händelsen:

Poliser gör så mycket fint i samhället – och förtjänar verkligen att uppmärksammas. Dela gärna vidare den rörande historien för att lyfta fram Luis och alla andra poliser som de stora hjältar de är!