Paret vägrar sitta bredvid hennes barn – då avslöjar servitören hjärtskärande sanningen

Det var inte första gången det hände – att matgäster velat byta platser när en småbarnsfamilj hamnat vid bordet bredvid.

Men den här gången var det bara för mycket. Under ett restaurangbesök på Red Robin i amerikanska Iowa hann Ashley Wadleigh och hennes tre barn knappt ens sätta sig till bords innan paret bredvid krävde att få byta platser – och inte nog med det, kvinnan satte till och med upp handen för ansiktet för att slippa titta på familjen.

Mamman Ashley blev ursinnig.

Familjen hade ju precis satt sig – och kvinnan bredvid var redan så obekväm att hennes make kallade till sig en servitör för att få flytta längre bort i restaurangen.

Vad skulle barnen ens kunna göra som var så omöjligt att stå ut med?!

Bildkälla: Ashley Wadleigh (Facebook)

Ashley bestämde sig för att hämta servitören och fråga irriterat om det var på grund av dem som paret hade velat byta platser.

Servitören lutade sig över bordet, sänkte rösten – och gav en förklaring som Ashley inte alls var beredd på.

Bildkälla: Twitter

Det visade sig att paret nyligen hade förlorat ett barn – och att kvinnan därför inte hade klarat av att sitta bredvid den lyckliga, lilla familjen.

”I det ögonblicket skämdes jag så mycket. Mitt hjärta hoppade bokstavligt talat över ett slag. Jag kände fruktansvärt för henne, jag kände mig fruktansvärd för att jag hade dömt henne. Så, jag gjorde det enda jag kunde komma att tänka på: jag betalade deras nota och bad servitören att inte säga vem det var som gjort det”, skriver Ashley på Facebook.

Bildkälla: Ashley Wadleigh (Facebook)

Kvinnan verkade trots allt ha förstått att det var familjen som betalat notan, för på vägen ut stoppade hon dem. 

”Medan hon kämpade för att hålla tillbaka tårarna sa hon ’Frun, jag vill inte att du ska tro att eftersom…’. Jag avbröt henne och eftersom jag själv var på väg att börja gråta så gav jag henne bara en kram och hon viskade ’Tack’”, skriver Ashley på Facebook och fortsätter:

”Det här påminde mig om att aldrig döma någon på förhand… du vet aldrig vad andra går igenom. Det påminde mig också om att leva ut varje ögonblick med barnen… att njuta av det bra och det dåliga… eftersom de är här och de är mina. Och så klart att alltid vara trevlig.”

Det är lätt att alltid tro det värsta om folk och att de går runt med dåliga avsikter – trots att verkligheten kanske är en helt annan. Sprid gärna vidare Ashleys påminnelse om att aldrig döma främlingar på förhand!