Paret var gifta i 67 år – deras sista stund tillsammans är hjärtskärande

Det sägs att gammal kärlek aldrig rostar.
Och visst drömmer vi väl alla om den där livslånga kärleken, att hitta sin själsfrände.
Vissa söker hela sitt sitt liv efter sin andra hälft – andra finner den där personen som gör deras liv komplett nästan genast.

Så var det för Floyd och Violet Hartwig.
De gifte sig redan 1947 och kom att leva som äkta makar i hela 67 år. Fantastiskt i sig naturligtvis, men det är deras sista stund i livet som verkligen berör på djupet.
Efter att ha tagit del av deras historia är jag bara ännu mer övertygad om att äkta kärlek faktiskt existerar och att det finns någon därute som vi är menade att leva våra liv tillsammans med.

 

90-årige Floyd och 89-årige Violet Hartwig träffades i grundskolan för första gången och det blev början på en livslång romans. När andra världskriget bröt ut arbetade Floyd i amerikanska flottan och under den perioden skrev de hundratals brev till varandra.

Detta är ett utdrag från ett av breven:

”Hej älskling,

Här är några rader från din ensamma sjöman. Jag saknar dig älskling och är så kär i dig.
Sötnos, jag kommer vara så lättat när jag kommer bort från det här. Det här är verkligen ingenting för mig, även om jag trodde att livet i flottan var rätt häftigt. Men det var innan jag blev förälskad i den finaste tjejen i världen”.

Efter krigsslutet återvände Floyd hem och paret köpte en gård i Kalifornien. De fick så småningom tre barn ihop.

För några år sedan drabbades Violet av demens och hon vårdades av Floyd i parets hem. När Floyd drabbades av en njursjukdom blev barn och barnbarnen chockade – men samtidigt stärktes parets band ytterligare. Efter över 67 år som livsvänner somnade de in för gott i varandras armar.

När Floyd, 90, dog på sjukhuset höll 89-åriga Violet hans hand – och bara någon timme senare somnade även hon in.

De var omgivna av barn, barnbarn och barnbarnsbarn som förstås blev förkrossade av att förlora båda sina familjemedlemmar på så kort tid. Samtidigt förstod de att det var detta som paret ville. Tydligen hade de berättat för sina barn att de ville lämna jordelivet hemma och tillsammans.

– De hade en speciell kontakt, och jag tror att den kontakten bara blev starkare och starkare. Särskilt under de sista månaderna av deras liv, säger dottern Donna Scharton i en video som gjordes för att uppmärksamma parets kärlekshistoria.

Här kan man se deras fantastiska video:

Allt för många människor lever idag ensamma utan nära och kära. Dela gärna den här artikeln så kan vi hjälpa till att ge alla därute hopp om att finna den sanna kärleken!