Paret ville tacka för all hjälp de fått under tuffa åren och la en otroligt generös gåva i insamlingsbössan.

De fick kämpa varje dag och levde på kasserad mat från en lokal livsmedelsbutik. Men paret i den amerikanska staden Minnesota lyckades klara sig igenom den tuffa tiden tack vare all hjälp de fick. Nu har de bestämt sig för att på egen hand hjälpa andra – och lämnat en tidig julklapp.

Donationen, som paret lämnade i en av Frälsningsarméns röda insamlingsbössor, är den största som organisationen någonsin har fått. Tidigare låg den största gåvan på 25 000 dollar – men checken som nu har inkommit är skriven på 500 000 dollar, vilket med dagens valutakurs motsvarar över 4 miljoner svenska kronor.

– Du kommer till en punkt i livet då det är dags att ta hand om andra så som du själv blev omhändertagen, säger paret, som vill förbli anonyma, enligt ABC News.

Med sin tidiga julklapp hoppas paret kunna uppmuntra andra att också bidra till välgörenhet. De vill också hedra en av sina förfäder, som stred i första världskriget och då uppskattade när Frälsningsarmén bidrog med kaffe och munkar till soldaterna.

– Det här är en sann välsignelse och det kunde inte ha kommit lägligare för Frälsningsarmén och människorna vi hjälper, säger Jeff Strickler från organisationen enligt ABC News.

Gilla gärna om du också tycker att det var en otroligt generös gest av paret i Minnesota.